x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Som fràgils

No necessitem revelacions messiàniques
sinó decisions racionals
Actualitzada 15/04/2018 a les 06:36
Ho sabem, però sembla que sovint no en som prou conscients: Andorra és un país que desperta enveja al nostre voltant, on la gent té feina i on es garanteix un estat de dret encomiable però és, alhora, econòmicament fràgil. Assolir una economia sòlida ha de ser la prioritat per poder assegurar el nostre futur en el marc de les exigències que imposa el món.
De predicadors d’allò que caldria fer perquè Andorra fos el país de les meravelles ja n’anem servits: no necessitem revelacions messiàniques, sinó decisions racionals que responguin a aquells aspectes que ens han d’ajudar a definir el país que volem.

I això no és cap vaguetat, sinó un exercici que passa per respondre a qüestions de calaix, com ara quins són els serveis que volem per als nostres ciutadans i ciutadanes. I, òbviament, com els pagarem.
Com aquestes, hi ha altres decisions que cal adoptar sense dilació. S’ha de continuar fent evolucionar el país sense traumes, però de manera decidida.

Treballar per guanyar el futur demana, a banda d’un projecte clar, un context d’estabilitat que en un sistema democràtic passa per garantir el normal desenvolupament de les legislatures i entenc que Andorra no ha de ser una excepció.
Ara mateix, ens trobem en un escenari de normalitat que ens permet focalitzar tots els esforços en la implementació del programa de reformes que Demòcrates ha defensat des del primer moment. Des de la solidesa que dona la majoria a l’hora de poder prendre decisions s’ha pogut treballar amb valentia, aquests darrers anys, molts temes de gran importància que no s’havien encarat abans. Encara hi molt a fer.

Mantenir un full de ruta ha estat un element clau per aportar estabilitat al país, un full de ruta que s’ha pogut mantenir perquè es va evidenciar necessari tirar endavant un projecte centrat, nodrit de la suma de moltes sensibilitats i propostes que finalment van construir un programa polític que, de moment, és el que ha demostrat ser més sòlid i perdurable en el temps. I això és així perquè no és fruit d’una suma d’interessos partidistes o altres, sinó d’un interès únic i superior: Andorra.
  • #1 Peret
    (15/04/18 08:24)

    Sr.Torralba,com va el món algún dia ens llevarem pel matí i la meitat de nacions estarán en guerra.LLavors que pasará a Andorra? endeutats de 1.500 milions d'euros i amb una infrestructura funcionarial que fa por,d'on sortiran els diners,li diré que els ùnics responsables seran els politics actuals i amb raó.En la dècada dels setanta,apart de no haver-hi cap deute amb els banc el llavors Consell tenia caixa i estalvis en un munt de divises.Aqui no valen programes de reforma com diu,la solució es ser més responsable i no llençar diners.(Rafting,heliport,etc els ùltims.Malament anem si la mentalitat no canvia.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts