Creat:

Actualitzat:

En escaure’s en aquest 24 de desembre el quart diumenge d’Advent ens porta també a celebrar avui, al capvespre, la solemnitat del Naixement del Senyor. Podrem assaborir poc el missatge de les lectures d’aquest diumenge perquè s’imposarà amb tota la força la festa del naixement del Fill de Déu. Celebrarem aquests dies la bona notícia del naixement de Jesús. No representarà per a la majoria de nosaltres una novetat en tant que sabem què celebrem per Nadal però és una bona nova que no ens pot deixar indiferents.

De manera semblant, les notícies que el Diari d’Andorra ha elaborat i editat amb els seus professionals han estat moltíssimes durant aquest any. Ens han informat sobre molts aspectes de la nostra societat, del Principat d’Andorra, del nostre món i moltes d’elles les hem anat seguint. En conjunt, totes les notícies ens han produït una varietat de reaccions, i fins i tot han mogut el món interior dels nostres sentiments: ens han alegrat, entristit, preocupat, admirat, sorprès...

Aquella nit de Nadal, quan l’àngel va anunciar als pastors que havia nascut a la ciutat de David, un Salvador, el Messies, el Senyor, els va dir en primer lloc: “No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria” (Lc 2, 10). Es tracta d’una bona notícia que porta alegria a les persones. No es tracta purament d’una informació. És una bona nova que produeix uns efectes en la nostra vida. Per això el Nadal si bé no ens porta una novetat a nivell d’informació, en tant que és una bona nova pot aportar una novetat a la nostra vida.

Creure que aquell infant nascut a Betlem és el Fill de Déu no ens pot deixar indiferents per totes les conseqüències que comporta. Déu estima tant la humanitat que es fa un de nosaltres, excepte en el pecat. I si Déu ve al nostre encontre hem d’anar a l’encontre dels altres, especialment dels més necessitats.

Nadal ens fa reaccionar i no ens recorda només allò que va passar. Fins i tot, els pastors, és a dir, els més pobres, els menyspreats dels temps de Jesús, van reaccionar. Van anar a Betlem a veure qui es va fer pobre amb ells. Nadal ens ha de fer moure per anar a l’encontre, per trobar-nos amb l’altre en aquesta dinàmica que descobrim en l’anunciació del naixement del Messies als pastors: Déu s’encarna per estar entre els homes i per a descobrir-lo present entre nosaltres cal moure’s, com els pastors, per anar al seu encontre. Que visquem i celebrem d’aquesta manera enguany aquest Nadal.

Aprofitant l’avinentesa us desitjo en nom de tots els qui col·laborem durant tot l’any en aquest apartat de Paraula i Vida unes bones festes de Nadal per a tots els treballadors i lectors del Diari d’Andorra.

Bon Nadal!

tracking