Creat:

Actualitzat:

Cada any, per Nadal, Càritas presenta la campanya de sensibilització de la nostra societat. Enguany ho fa amb aquest lema: El teu compromís millora el món. Transcric alguns paràgrafs del material de la campanya.

Hi ha qui pensa que avui parlar de compromís no està de moda. Sona a gastat, a poc actual o conservador... S’associa al per sempre en un món en què gairebé tot és per a una estona.

Comprometre’s és una manera de ser, de relacionar-nos amb nos­altres mateixos, amb els altres i amb el món. És una manera d’entendre la vida i de compartir-la creant fraternitat.

La proposta cristiana implica, abans que res, girar els ulls envers Déu. Vol dir ser conscients de la nostra identitat com a éssers estimats per Déu i creats per a la vida. El compromís desinstal·la, descol·loca, desestabilitza les nostres seguretats. El compromís et fa sortir de tu mateix per anar a l’encontre dels altres. Comprometre’s és una manera de ser i estar en el món.

El compromís, en els nostres ambients, ens ha de posicionar davant la realitat que vivim, marcada per la pluralitat i per la diversitat.

Des de Càritas se’ns convida a viure-ho des d’unes vies concretes:

1. Defensa de la dignitat de la persona. La caritat ens exigeix descobrir la nostra identitat i defensar la nostra dignitat. Som éssers nascuts de la comunió i fets per la comunió.

2. Cura de la casa comuna. Sentir-nos solidaris amb la realitat global del nostre món, sabent que tenir cura de la natura i de la casa comuna és inseparable de la justícia i de la fidelitat als altres.

3. Servei al desenvolupament humà integral. Necessitem el pa de cada dia, però també relació, comunicació, comunió i sentit. Restem a servei del desenvolupament humà integral.

4. Transformació personal i social. No n’hi ha prou d’atendre les víctimes de la nostra societat. Cal incidir en el canvi de les regles dels sistema economicosocial.

5. Obrir camins a una economia més solidària que estigui al servei de la persona, que promogui la inclusió social dels pobres i doni pas a una economia de comunió.

6. Espiritualitat d’ulls oberts. Avui no totes les espiritualitats serveixen per a un compromís social. Necessitem una mística d’ulls oberts a Déu i als germans, cercadora de rostres, que surt a trobar els qui pateixen i és bona notícia per als pobres.

tracking