Creat:

Actualitzat:

El dissabte 21 d’octubre es posarà en marxa el XV Congrés ordinari del Partit Socialdemòcrata d’Andorra (PS). Una cita que servirà, entre altres coses, per elegir les persones que encapçalaran la nostra formació els dos anys vinents. Un període crucial per a la política del nostre país, tot tenint en compte que en aquest termini s’hauran de preparar i afrontar tres eleccions: les primàries del partit on s’haurà d’escollir el nostre candidat o candidata a cap de Govern, les generals del 2019 i finalment, s’hauran de tornar a engegar motors per a les comunals d’aquest mateix any. Actualment el PS té persones suficientment vàlides per ocupar tasques de responsabilitat de direcció i, per tant, s’assegura a bastament una continuïtat del partit i, sobretot, de la línia política que s’ha estat portant fins ara. Una de les qualitats de les persones que formen part del projecte PS, és que creuen en ell, no l’utilitzen. Per això, independentment de la gent que està al capdavant, el partit manté una línia consistent, coherent, clara i transparent.

Consistent, perquè les polítiques que es defensen provenen del debat intern i de la reflexió, no tan sols de la presa de decisió basada en uns pocs. Per això les principals decisions es debaten profundament dins dels òrgans interns.

És també una línia coherent perquè els valors fundacionals se segueixen defensant avui en dia i per tant, no donem sorpreses fent una política de situació, com fan d’altres. La nostra política és clara perquè intentem que les nostres decisions ho siguin, és a dir, no ens quedem en mitges tintes, i per això marquem posicions en els temes essencials sense comptar amb el criteri dels vots.

Finalment, la nostra política és clara i transparent. Així queda demostrat amb el fet que els debats dels nostres congressos on es prenen les grans decisions tenen lloc amb les portes obertes i sense amagar-nos.

D’aquí a poc més d’una setmana sabrem quines seran les persones que dirigiran el PS els dos anys vinents. Els elegits tindran una gran responsabilitat. A la vegada, també tindran l’honor de conduir un projecte polític històric i clau, estic segur, per al futur d’Andorra.

tracking