Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria té previst iniciar les obres per a la construcció del ràfting al riu Valira el 9 d’octubre. Això sí, després de deixar fer un darrer concurs de pesca, com si d’un favor es tractés, ja que després no en podran fer cap més.

No tenen informes favorables de ningú, a banda de la mateixa empresa que en tindrà la concessió. El consell majoritari és que no es faci ja que el cabal d’aigua mai serà suficient. No disposen de llocs adequats per fer l’entrada i la sortida al riu, ja que no han arribat a cap acord amb els propietaris dels ter­renys. Val a dir que el terreny anunciat per fer la sortida no és propietat de cap hotel, ja que és arrendat. És molt difícil, doncs, d’arribar a cap acord. No tenen tampoc el vistiplau dels propietaris del terreny anunciat per a l’arribada. Això sí, ja disposen d’un edifici per posar-hi els vestidors, material i altres...

Tot plegat és començar la casa per la teulada o tirar endavant un projecte tant sí com no. No sé ara mateix què em recorda aquesta situació...

Dubto molt que les previsions de visitants que vinguin a fer ràfting s’assoleixin mai. El tipus de públic per a la pràctica d’aquest d’esport sempre preferirà llocs més naturals, no envoltats de ciment. I aquests ja els tenen ben a prop.

No sé d’on surten aquestes idees meravelloses. Qualsevol idea per atraure turisme sempre és benvinguda i s’ha d’estudiar degudament, però la inviabilitat d’algunes d’aquestes idees hauria de fer perdre molt poc de temps als mandataris en lloc de capficar-se per dur-les a la pràctica.

El ràfting serà un error més que pagarem després entre tots.

tracking