Paraula i vida

La Mare de Déu de Meritxell

És un referent d’espiritualitat i de fe que cada any ens congrega en el seu santuari

Creat:

Actualitzat:

Divendres vinent, 8 de setembre, celebrem la festa de la Mare de Déu de Meritxell, patrona del nostre Principat d’Andorra, tot commemorant la Solemnitat de la Nativitat de la Mare de Déu, el naixement de Maria.

Una festa d’un marcat contingut marià i cristià. La festa de la Mare de Déu de Meritxell és una crida a reviure els nostres valors i tradicions cristianes, arrelats al nostre Principat d’Andorra, i que són com un do d’unitat i cohesió del nostre poble. La Mare de Déu de Meritxell és la mare espiritual dels andorrans. És un referent d’espiritualitat i de fe que cada any ens congrega en el seu santuari.

L’Església ha tingut al llarg de la història una devoció molt gran a la Mare del Crist, i per això a molts indrets el 8 de setembre es venerada Maria, en les moltes i riques advocacions o títols, amb els quals expressem el nostre amor a la Mare de Déu.

El programa previst per a aquesta solemnitat és el següent: dijous 7: vetlla de Santa Maria. A les 21 hores: processó de torxes. A les 21.30 hores: celebració de l’eucaristia. A les 22.15 hores: piscolabis de germanor. Divendres 8, dia de la solemnitat de la mare de Déu de Meritxell: a les 7 hores: obertura de les portes del santuari. A les 7.30 hores: missa concelebrada pels rectors d’Encamp i Canillo. A les 9 hores: missa jove. A les 11 hores: solemne ofici en honor de la patrona del Principat d’Andorra. Eucaristia presidida per l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, monsenyor Joan-Enric Vives, concelebrada pels sacerdots de les Valls i cantada pels Petits Cantors del Principat d’Andorra. A les 19 hores: missa presidida pel capellà del santuari.

Que Maria, la nostra patrona, la Mare de Déu de Meritxell, beneeixi el nostre Principat d’Andorra.

tracking