Creat:

Actualitzat:

L’evangeli és, sens dubte, un codi de saviesa, amb una projecció i lògica humana però també d’una dimensió espiritual extraordinària que dona una plenitud sorprenent a tota la persona humana. En les paràboles això es fa especialment entenedor. A partir de visions de la vida ordinària, de fets que tots coneixem i protagonitzem, extreu precioses lliçons de vida per omplir de sentit la vida de les persones.

Avui, en l’evangeli d’aquest diumenge, en tenim un exemple clar: la paràbola del tresor amagat o del comerciant de perles fines.

Quan trobem una oportunitat de fer un bon negoci, posem tot el que tenim, en funció d’aquesta oportunitat de poder fer una bona operació, que ens reporti uns guanys significatius. Si cal desfer-se o vendre el que calgui, ho fem. S’ho val per aconseguir el que és molt millor.

Quan una cosa ens interessa realment, quan ho creiem de capital importància, posem en joc tot el que sigui per aconseguir-ho. D’això tots nosaltres, país preferentment de comerciants, n’entenem força, no cal gaire retòrica.

En la nostra vida, tenim moltes possibilitats. Cal saber destriar allò que és bo, que ens convé, que és profitós; i saber deixar passar, desestimar, allò que no ens porta enlloc.

Cal saber extreure del cofre de la saviesa extraordinària de l’evangeli, aquells principis que ens han d’ajudar a trobar el goig d’un viure autèntic, que ens aporti una satisfacció profunda que ens permeti, malgrat la batalla diària, gaudir d’una pau pregona en el cor.

En aquest punt és bo que ens preguntem, primer, si realment nosaltres hem tingut la sort de trobar ja aquest tresor amagat pel qual, bé s’ho val, posar en joc tot per aconseguir-ho. En el viure diari segur que anem fent experiència de fets i actituds que ens han donat una satisfacció especial, que ens han fet sentir bé, esponjats, plens... hem d’anar fent tria i atresorar-los perquè ens els fem nostres i siguin aquesta perla de gran valor. El seu gran valor és que dona sentit al nostre viure, ens fa persones que irradien aquest raig de llum que criden l’atenció a qui els contempla, de la mateixa manera que ens impressiona veure una perla preciosa en el vestit o joies d’una persona.

Un cop més Jesús ens convida a anar adquirint aquella saviesa autèntica que ens porti a viure ja aquí el tresor d’una vida autèntica que ell ens té reservada per sempre. Que no la perdem, perquè ens deixem seduir per falsos miratges amb què ens enlluerna aquest món nostre, que sovint oblida que estem cridats a coses molt superiors.

tracking