La tribuna

Parlem de la nova seu d'RTVA, SA

Ràdio Andorra s’ha de preservar i apropar al públic la seva història, però penso que no és l’indret més adequat per fer-hi les noves instal·lacions de la ràdio i televisió públiques

Creat:

Actualitzat:

Darrerament és tema del dia, parlar on s’ha de construir la nova ubicació de les instal·lacions de la ràdio i la televisió públiques, sembla que finalment el Consell s’ha decantat, sense cap veu en contra, per la parròquia d’Encamp a les instal·lacions de l’antiga emissora de Ràdio Andorra.

Voldria fer una mica de memòria històrica i comentar els petits problemes que varen sorgir en el seu moment.

El mes de desembre de l’any 1995, els membres de l’ORTA (consell d’administració), després d’una animada –per no dir acalorada– reunió a la qual vaig assistir van acceptar i votar un pressupost que permetés posar en funcionament, de manera regular, la televisió. Va faltar molt poc perquè no es votés afirmativament aquest pressupost.

Aquest fet va obrir la porta que l’any 1996, el Govern de-cidís dotar d’unes instal·lacions pròpies la ràdio i tele- visió públiques, en aquell moment ORTA.

A partir de llavors, totes les parròquies van voler poder escollir el lloc on anirien finalment ubicades les noves instal·lacions de la ràdio i la televisió pública (pica baralles entre partits polítics perquè el lloc escollit fos en una o altra parròquia), finalment el consens –no oficial– va decantar la decisió que fos la capital qui acollís la instal·lació.

Tot i aquest primer punt solucionat, hi va haver altres petits problemes a resoldre, es va trobar un lloc força adient per fer les obres, parlo del darrer pis del Centre de Congressos de la capital, l’espai, l’altura per encabir un plató de televisió i l’enllaç directe amb Car­roi, sense deixar de banda que l’aparcament públic, una ubicació cèntrica i la comunicació en feien una opció excel·lent, però coses de la política, finalment no va poder ser. Després d’altres intents, finalment es va escollir el B. B. Club, a la baixada del Molí.

Torno al dia d’avui, per veure amb certa sorpresa que no hi hagi sobre la taula cap més alternativa per valorar i que tot passi per encabir la nova seu d’RTVA, SA, a l’antiga emissora de Radio Andorra, que dit de pas, sempre ho he defensat i ho defensaré, és una instal·lació que s’ha de preservar i apropar al públic en general tota la història que hi ha impregnada a les seves parets, però personalment, penso que no és l’indret més adequat per fer-hi les noves instal·lacions de la ràdio i televisió públiques.

En aquest moment desconec la utilització i l’ús que es fa de la darrera planta del centre de Congressos d’Andorra la Vella, però penso que si es pot recuperar, es podria negociar fer una permuta amb Govern, no ha de ser un tema insalvable, i d’aquesta manera obtindríem, d’un costat, una reducció de la despesa de lloguer i d’altra banda unes instal·lacions cèntriques a l’abast de tothom.

tracking