Creat:

Actualitzat:

Plantejava de forma molt gràfica i detallada els problemes i les solucions per poder donar-li viabilitat.

Els que em coneixen bé saben que m’agrada ser justa. I per justícia cal dir que l’anàlisi emprat coincideix amb les valoracions que fem els que de forma rutinària, cada cap de setmana durant la temporada d’esquí, anem a Arcalís per gaudir del nostre esport favorit.

Recordava l’anterior pla director que es va presentar fa uns quants anys i sobre el qual em vaig oposar. En aquell moment el desenvolupament urbanístic a l’estació no el vaig trobar suficientment justificat.

En el pla proposat dimarts passat no hi ha creixement urbanístic a l’estació, sinó millores –en la meva humil opinió– de l’espai i la seva utilitat tal com la coneixem, i mantenint l’estació en un context familiar i no d’aglomeració.

He de reconèixer que estava certamen preocupada. Pot­ser per un sentiment de mantenir les coses tal com estan, de conservar el que caracteritza Ordino, que no és res més que l’equilibri entre desenvolupament urbanístic i natura que en un moment donat semblava que perdíem provocant un creixement descontrolat en determinats llocs, i que el temps ha demostrat innecessari.

Entre el públic assistent es va fer menció d’un aspecte important i fonamental que és el desviament de la Massana. Els ciutadans d’Ordino ens trobem aïllats degut a les cues que hem de fer dia rere dia, tant al matí com a la tarda i al vespre, obligant-nos a passar per Anyós. Una carretera que no té el disseny per donar cobertura a tant trànsit rodat, fent que en determinats moments inclús sigui perillosa.

Però a més d’afectar els ciutadans d’Ordino, també afecta els turistes, que al final són herois els que són capaços d’arribar a Arcalís. Arribar-hi representa una cursa d’obstacles, un cop superades les cues de la frontera i Sant Julià, han de superar les cues de la Massana, i finalment han de superar una carretera, sobretot al Serrat, amb uns revolts que quan hi ha neu resulten molt perillosos.

Tot i que em pot semblar un bon pla director, no podem oblidar que en el camí els turistes troben infinitat d’obstacles a superar que els condueixen a d’altres indrets.

Segur que cal fer-hi alguna cosa.

tracking