la tribuna

El valor d'Inntec

L’objectiu és el de generar sinergies i unir esforços per millorar la nostra economia

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana, el nostre país ha estat testimoni de la primera acció pública des de la creació del clúster d’Innovació i noves tecnologies d’Andorra. Les jornades Inntec, que van arrencar aquest dijous, s’han concebut com una plataforma al servei de les empreses del país, amb l’objectiu de compartir i donar a conèixer noves iniciatives que s’estan desenvolupant. L’objectiu no deixa de ser cap altre que el de generar sinergies i unir esforços per millorar la nostra economia. La iniciativa era i és molt necessària per poder fer reeixir l’obertura econòmica que ha de portar Andorra a accedir a d’altres mercats, d’una banda, i a esdevenir una economia més competitiva, de l’altra. Durant aquest camí recor­regut, s’han treballat conjuntament els reptes, les oportunitats, els frens i les palanques de la nostra societat, de les nostres empreses, dels recursos disponibles i del talent, entre d’altres.

Com s’ha arribat fins aquí? Doncs fent un camí a partir de les sinergies generades progressivament des del 2012, amb l’inici de la iniciativa Actua que el Govern va posar en marxa amb la finalitat d’acompanyar els canvis estructurals que Andorra està experimentant, i per preparar el país per afrontar el futur amb molta més solidesa.

Algunes empreses andorranes van començar a treballar els reptes, les oportunitats, els frens i les palanques de la nostra societat, de les nostres empreses, dels recursos disponibles, del talent, etc. D’aquest treball en van sorgir iniciatives clúster que han anat madurant durant un temps fins que, a final del 2015, es va crear l’associació-clúster Actinn. Innovació i Noves Tecnologies. El termini transcorregut per materialitzar aquest primer projecte pot semblar una mica llarg a ulls de la majoria, però s’estava iniciant una nova forma de treballar entre empreses i administració i, de forma paral·lela, també innovant en el nostre àmbit.

El valor del clúster és incloure actors de diferents sectors econòmics i cobrir una part important de l’activitat del país. La transversalitat és la força (d’Inntec) del nostre clúster, ja que qualsevol millora ràpida d’un model de negoci és la suma de diverses innovacions i canvis.

Avui dissabte es clouen les primeres jornades Inntec, fruit de dos intensos trimestres de treball organitzatiu i estratègic, de buscar projectes innovadors i pioners que s’han pogut presentar durant aquests dies. Aquestes jornades han esdevingut una oportunitat per poder donar a conèixer activitats innovadores que es desenvolupen al país, i per demostrar que tres o quatre d’aquestes idees juntes poden crear molt de valor.

Ara, s’han d’aprofitar les idees i coneixements compartits per seguir fent el camí: aportant informació i tendències, generant i compartint coneixement del nostre entorn econòmic i els models de negocis del país, ajudant a gestionar els canvis necessaris per a la materialització de noves iniciatives, creant propostes de valor efectives, i contribuint a l’obertura del mercat, a través del foment de la competitivitat i la innovació, al teixit empresarial i productiu d’Andorra.

tracking