Òbit

Mor l'empresari Joan Nadal als 79 anys

És el fundador de l'empresa d'autocars Nadal i va ser cònsol menor d'Escaldes del 1980 al 1983

Joan NadalLlibre Pioners, editat per Andbank

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari Joan Nadal Duró, un dels pioners del sector del transport d’Andorra, ha mort a l’edat de 79 anys. Nascut a la localitat laurediana de Nagol el 1945 i pare de tres fills (Iolanda, Joan i Ester), va fundar l’empresa d’autocars Nadal el 1977 juntament amb la seva dona Roser Pubill.

El seus inicis professionals es remunten a l’any 1966 quan un jove Joan Nadal treballava en un taller mecànic de Santa Coloma on reparava turismes, primer, i més endavant autocars.

El 1973 es va quedar el negoci d’Excursions Font que organitzava itineraris guiats per a turistes a diferents punts del Principat. “Em va semblar una bona oportunitat de començar amb el tema del transport i m’ho vaig quedar: així va començar el transport de passatges a Andorra”, explicava l’empresari en el llibre Pioners, editat per Andbank.

El negoci va créixer i es va consolidar amb l’ampliació dels trajectes fins a Barcelona. "Vam començar només amb tres cotxes al dia", rememorava Nadal declaracions al Diari el 2011. A partir del 2007 la línia amb la ciutat comptal adquireix entitat pròpia amb el nom de Direct Bus i actualment disposa d'una flota de més de 20 busos i microbusos i dona servei a 16 freqüències diàries en els dos sentits.

“No he pensat mai en quina empremta havia de deixar. La meva manera de pensar és que facis el que facis, has de fer-ho bé”, explicava al llibre Pioners.

En l'àmbit de la política, Nadal va exercir com a cònsol menor d'Escaldes-Engordany des del 1980 fins al 1983 amb Octavi Font com a cònsol major. Diversos organismes han expressat les condolences per la seva mort, entre ells, els set comuns i la Cambra de Comerç.

La família rebrà el dol demà de les 10 a les 13 hores i de les 16 a les 19 hores a la sala de vetlles del comú d'Escaldes i la cerimònia civil de comiat tindrà lloc dissabte a les 12 hores a la capella de la Plana.

tracking