TRÀNSIT

El Govern justifica les cues pel camió bolcat

El sinistre va col·lapsar la CG-3 a la Massana des del matí fins a primera hora de la tarda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va defensar ahir l’actuació dels serveis d’emergència arran de l’accident d’un camió formigonera que va bolcar a primera hora del matí a la sortida de la rotonda del túnel dels Dos Valires en direcció la Massana. L’accident va provocar retencions quilomètriques i circulació lenta al llarg del matí, que va arribar fins a l’Aldosa i fins a Arinsal. El sinistre va tenir lloc a la carretera general 3 en el tram entre la rotonda del túnel i la d’Anyós, i les cues van durar fins a primera hora de la tarda.

El portaveu del Govern, Guillem Casal, preguntat pels periodistes, va parlar d’un “cúmul de circumstàncies fortuïtes” com ara l’hora, el lloc i el que va passar, que van provocar que es donés una “tensió màxima” a la CG-3. Casal va reconèixer els perjudicis ocasionats pel col·lapse de la vall, però va fer èmfasi en les circumstàncies i també en el fet que “sortosament” un fet així “no passa cada dia”.

En aquest sentit, va analitzar que l’hora en què va tenir lloc el sinistre és habitualment de trànsit dens, ja que és el moment en què moltes persones es desplacen a la feina i també els escolars cap als centres educatius. A més, i pel que fa al lloc, va fer notar que es tracta de la confluència de les carreteres que venen d’Anyós, Sispony i la Massana, que hi ha la desviació cap a Encamp i Escaldes-Engordany i que, per tant, és un punt que “rep molta càrrega de vehicles”. També va remarcar el fet que hagués bolcat un camió de gran tonatge, que va provocar que per remolcar-lo fos necessària una “grua específica”, i que s’hagués de retirar el formigó que duia i netejar la via, així com que també hagués estat necessària la intervenció d’inspectors de Medi Ambient per descartar cap afectació mediambiental. En aquest sentit, va emfasitzar que l’orografia també va dificultar les tasques.

L'accident del camió va provocar cues quilomètriques a la CG-3.

El camió bolcat a la carretera.

tracking