Sistema financer

Andbank augmenta un 30% el benefici, que supera els 40 milions

L’entitat tanca l’exercici amb un volum de negoci de 41.550 milions d’euros

La seu d'Andbank a Escaldes-Engordany.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank, grup internacional especialitzat en banca privada, va tancar el 2023 amb un increment del benefici del 33%, per sobre dels 40 milions d’euros, i amb un volum de negoci de 41.550 milions d’euros, que suposa un increment del 21%.

La inversió creditícia va augmentar un 4%, fins als 3.225 milions d’euros, i els actius sota gestió van créixer un 22%, fins als 38.225 milions, és a dir, 7.084 milions més. La captació de nou negoci ha sumat 4.810 milions en actius sota gestió i la revalorització de les carteres dels clients, 2.274 milions més de creixement.

El marge ordinari s’ha incrementat fins a 268 milions d’euros, un 18% més que l’any anterior. L’ebitda (marge d’explotació abans d’amortització) va ser de 83 milions d’euros, un 44% més.

Segons Manel Cerqueda Donadeu, president d’Andbank, “aquest creixement es deu al dinamisme de l’entitat, que prové de la nostra contínua cerca per oferir sempre el millor servei als clients”. En aquest sentit, Carlos Aso, CEO d’Andbank, destaca que “hem assolit beneficis rècord a Espanya, Luxemburg i Mònaco, i estem tornant a créixer significativament al mercat andorrà”.

Andbank va incrementar els recursos propis fins als 688 milions d’euros, situant les ràtios de solvència i liquiditat per sobre dels paràmetres exigits pels acords de Basilea III i per sobre de la mitjana europea.

En aquest sentit, la ràtio de solvència TIER1 es va situar en un 16,93% consolidat i un 29,25% a Andorra. La ràtio de liquiditat LCR es va mantenir en el 290%, quasi tres vegades per sobre del coeficient de cobertura de liquiditat mínim del cent per cent, i la ràtio LTD (Loan to Diposit) es va situar en el 51%. Per altra part, la ràtio de morositat va descendir fins a l’1,3%, la més baixa del sector.

Myandbank, el canal online d’Andbank a Andorra, va tancar l’exercici amb 13.800 clients i un volum de negoci de 95 milions d’euros, fet que mostra la bona acceptació en el mercat andorrà de les solucions 100% digitals amb productes d’inversió de valor afegit i baixes comissions.

MyInvestor, el neobanc participat per Grup Andbank, AXA, El Corte Inglés i diversos family office, va assolir els primers beneficis de la història amb 2,4 milions d’euros, amb un volum de negoci de 4.373 milions i amb més de 220.000 clients.

tracking