Successos

Mor un treballador ofegat per una planxa de metall

La víctima tenia 29 anys i li hauria caigut a sobre una planxa en un edifici d’Encamp

L'edifici on es va produir l'accident.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un resident de vint-i-nou anys va morir ahir a la tarda en un accident laboral. El jove, resident al país, estava a l’avinguda Príncep Benlloch, número 4, d’Encamp, segons va informar la policia. L’accident es va produir pels volts de les tres de la tarda i la víctima estava treballant sola. Fonts consultades per aquest mitjà van explicar que l’home hauria mort en caure-li una planxa a sobre, però no es descarta que patís un atac de cor i que en desplomar-se li caigués la planxa a sobre. La policia va comunicar que s’ha obert una investigació del succés i no se sabrà la causa de la defunció fins que el forense ho determini.

La policia va rebre l’avís a través del servei urgent mèdic (SUM). Els tècnics del servei mèdic van arribar primer al lloc dels fets i van poder comprovar que el ferit encara estava viu. El van estar intentant reanimar i de seguida el van traslladar cap a l’hospital Nostra Senyora Meritxell. Després van avisar els agents policials que la persona podia estar patint una aturada cardiorespiratòria. Quan les forces de seguretat van arribar van detectar que podia haver estat un accident laboral.

La defunció s’hauria produït abans d’arribar a l’hospital. En arribar es va constatar que el jove mostrava senyals de tenir el coll comprimit i això li hauria provocat la defunció per asfíxia.

L’any passat van morir tres persones per accident laboral, segons les dades de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) a 31 de desembre del 2023. Les morts es van produir en tres sectors d’activitat diferent. Una al sector de la construcció, una altra al del comerç i reparació de vehicles de motor, i la tercera al de les activitats immobiliàries i de lloguer.

Durant el 2023 hi va haver en total 3.730 accidents laborals, una xifra molt similar a la de l’any 2022, quan la CASS va registrar 3.730 accidents laborals, onze més que l’any passat. Per sectors, el de la construcció és el que més accidents va registrar durant tot el 2023, concretament van ser 868. El següent va ser el de les altres activitats socials i de serveis prestats, amb 767. El comerç i la reparació de vehicles en va registrar 641, mentre que a l’hoteleria van ser 325 i en les activitats immobiliàries i de lloguer, 317.

tracking