Consell Econòmic i Social

300 temporers de l'hivern passaran a la quota general

Aquesta “excepcionalitat” es desmarca del retorn al sistema antic de quotes, en què s’hauran d’acreditar quatre temporades d’experiència

Reunió del Consell Econòmic i Social d'aquest matíSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha fixat en 300 treballadors la flexibilització laboral dels treballadors de les quotes d'hivern cap a la general. Aquesta xifra, presentada aquest matí a la CEA i l'USdA, no compleix les expectatives de la patronal que volia arribar fins als 450. Aquesta "excepcionalitat", tal com ho ha definit la ministra de Treball,ConxitaMarsol, es desmarca de la del retorn al sistema antic de quotes, en què s'hauran d'acreditar quatre temporades d'experiència, siguin tant al principat com a l'estranger, per tal d'accedir a la quota general. El 2023, sense els requisits del sistema antic, es van regularitzar 2025 assalariats, "un creixement quetensala situació d'habitatge al país", ha manifestatMarsol.

Tot i aquests 300 treballadors, la CEA ha proposat al Govern sumar un 30% per tenir un marge fins a 90 assalariats més, podent arribar fins als 390, una mesura que demà el consell de ministresdecidirà si tira endavant. Tanmateix, pel que fa a la quota per estiu, que no inclou els 300 temporers d'hivern que passen a la quota general,Marsolha avançat que seria similar a la de l'any passat, "entre 300 i 400 treballadors" nous que podrien entrar al país, ha dit la ministra.

tracking