Successos

Preocupació a l'Institut de les Dones pel 'rei d'OnlyFans'

L’entitat considera que l’activitat econòmica cosifica i denigra la imatge femenina

Sergio Fuentes a Encamp.LA SEXTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Preocupació a l’Institut Andorrà de les Dones pel cas OnlyFans. Mentre el grup de delictes digitals i el grup de delictes contra les persones de la policia estan indagant l’activitat del resident Sergio Fuentes, autoanomenat El rei de l’OnlyFans, l’entitat està pendent de la investigació, però no amaguen la preocupació que els ha generat el cas. Bàsicament, perquè l’activitat econòmica que feia aquesta persona en aquesta plataforma digital “cosifica les dones” i “és una denigració de la imatge femenina”, va afirmar en aquest mitjà de comunicació Montserrat Ronchera, secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones. “A nosaltres ens preocupa molt, estem esperant la investigació per saber què ha passat”, va explicar Ronchera. La investigació es va obrir a mitjans d’aquest mes, quan el resident espanyol va parlar obertament de la seva ocupació en un programa del canal televisiu de La Sexta.

L’entitat és molt crítica amb aquest tipus d’activitats econòmiques que s’executen a internet. “Sabem que la fiscalia ho està investigant, en cas que no hi hagi legalitat ja veurem què farem”, va afirmar la secretària, que va afegir: “Si en algun moment veiem que passa la legalitat, sempre som a temps de canviar el marc normatiu”. En aquest sentit, la responsable de la comissió executiva de la institució va apuntar que a les “xarxes s’hauria d’afinar una mica més el marc normatiu”.

De les entitats del país que treballen pel feminisme, només s’ha pronunciat l’Institut Andorrà de les Dones sobre aquest cas. Fins ara les associacions feministes no han volgut fer declaracions i de moment tampoc han elaborat cap comunicat.

Sí que ho han fet partits polítics, com els de l’oposició. Tant Concòrdia com el Partit Socialdemòcrata i Andorra Endavant van mostrar el seu rebuig, en diferent grau, i van coincidir en la necessitat de revisar el model d’inversió estrangera que arriba al Principat. Per això totes tres formacions creuen que s’ha de reflexionar sobre el model de país pel que fa a l’economia, la diversificació i la llei d’inversió estrangera.

tracking