RELACIONS AMB LA UE

El Govern presentarà als cònsols l'acord amb Europa

A partir del dia 15 hi ha previstes diverses trobades sectorials

La primera reunió de la campanya pel pacte.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’acte principal amb la ciutadania i de la llarga sessió al Consell General, el Govern té en agenda continuar amb la campanya per divulgar l’acord d’associació amb Europa, i la primera acció que té prevista és una trobada amb cònsols i consellers comunals per fer-ne una lectura comentada, encara que no s’ha trobat una data que encaixi en l’agenda de tots els mandataris.

Després serà el torn amb la premsa. En ambdós casos no hi ha previst entregar el document original i íntegre de l’acord, com tampoc s’ha fet amb els consellers generals. Només el tenen els membres del pacte d’estat i els grups de Concòrdia i Andorra Endavant. Alguns consellers no amaguen el seu malestar per no poder fer una lectura detallada del document original, que està escrit en francès i s’està traduint al català i a l’anglès.

Entre el 15 d’abril i el 15 de maig el Govern té projectades reunions públiques a totes les parròquies. Dins d’aquesta planificació s’inclou fer trobades sectorials per explicar l’acord i donar resposta als dubtes dels diferents agents econòmics i socials. Els membres del pacte d’estat mantindran una nova reunió dimecres vinent, a la sala del Govern.

El cap de Govern, Xavier Espot, va precisar la setmana passada al Consell General que “properament” es farà públic l’estudi d’impacte que incideix en les amenaces i les oportunitats.

tracking