Escaldes-Engordany

Caldea tancarà el 2 d'abril fins a l'estiu per continuar les reformes

L’aturada tècnica serà per segon any consecutiu de més durada que l’habitual

Caldea tanca després de Pasqua, quan clou la temporada d'hivern.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gran projecte de Caldea és convertir la torre en un hotel que tindrà una cinquantena d’habitacions. Però tal com va recordar Rosa Gili en l’entrevista que fa pocs dies va concedir a Diari TV, l’actuació de transformació, que ja suposava condicionar l’allotjament al termolúdic, ha acabat esdevenint una intervenció més gran. “Quan es va començar a parlar de l’hotel era l’actuació més prioritària, no es pensava gaire a tocar la resta, però un cop arremangats s’adonen que Caldea no ha parat mai gaire l’activitat. Aquest any que comencen tot el projecte de l’hotel s’ha començat a dir que s’han de canviar piscines, instal·lacions; el projecte important que ja era l’hotel ho és més”, va apuntar Gili. La cònsol major no va voler donar gaires més detalls, que s’han d’anunciar pròximament, però va avançar que el termolúdic farà una aturada temporal després de Setmana Santa. I des del termolúdic van indicar que es materialitzarà el dimarts dia 2 i que podria estendre’s fins al juny o juliol just per arrencar la temporada estival.

L’any passat la tradicional aturada tècnica anual del termolúdic durant la primavera ja va tenir una durada superior a l’habitual per tal de fer actuacions de més rellevància, com la renovació total dels vestidors i una modernització parcial de la coberta de vidre, que ja va començar durant el 2021 i que s’ha de continuar durant aquest any i el vinent. Aquest any es procedirà de la mateixa manera i seguiran operatives tant les instal·lacions d’Inuu com el club de socis. En paral·lel a aquesta reforma de les instal·lacions de l’emblema turístic d’Escaldes –des del termolúdic van indicar que les concrecions sobre quins treballs es faran exactament aquest any es donaran en uns dies–, se seguirà treballant en l’hotel. Gili va recordar que la torre ja s’ha buidat per tal de reconvertir-la i que el despatx d’arquitectes que s’està encarregant del projecte ja està presentant esbossos “i pinta molt bé”.

La cònsol escaldenca va posar en relleu que Caldea “ha sigut sempre una referència econòmica, simbòlica” de la parròquia i que manté “l’èxit” tres dècades després que es posés en funcionament. “Amb el projecte de l’hotel i la inversió important de la Semtee en la renovació, Caldea continuarà sent un pol d’atracció brutal”, va reivindicar la mandatària comunal.

El projecte de l’hotel es va presentar a finals del 2020, però el calendari d’obertura que es plantejava llavors s’ha endarrerit de manera notable. Fixada per al 2023, es planteja ara per al 2026. El director general del termolúdic va explicar fa uns mesos que es tracta d’una operació complexa que ha suposat més esforços dels inicialment previstos, a banda de l’afectació sobre el projecte que també estan tenint les inversions paral·leles que s’ha optat per tirar endavant. L’allotjament tindrà entre 40 i 50 habitacions i respon a una demanda que sovint ha fet la mateixa clientela.

tracking