reportatge

Bons àpats a la francesa

El canvi de gestió del servei de menjador de l'escola va causar una certa desconfiança al principi, però ha resultat ser beneficiosa per als alumnes

Col·legi francès de Sant Julià de Lòria.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un entorn escolar on la nutrició i la qualitat del menjar són prioritats, l’escola francesa de Sant Julià de Lòria ha rebut valoracions positives pel que fa al menjar de la cantina escolar. Els pares, mares, infants i professors que tenien certs neguits sobre aquest canvi han destacat que el menjador “ha experimentat una transformació notable i evident” d’ençà que el passat 19 de febrer l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Andorrana (Ampaea) va agafar la gestió del servei.

Els pares han valorat que ara l’alimentació dels seus fills durant l’horari escolar és equilibrada. “Estic contenta perquè trobo que el menjar és més variat que mesos enrere”, va afirmar divendres una de les mares mentre esperava el seu fill. Per la seva banda, un pare va assegurar que “abans sempre hi havia alguna queixa sobre el menjar, però ara no he sentit cap nen o nena queixar-se. Això diu molt sobre la millora”.

D’una altra banda, una altra mare va manifestar que “algun dia em quedo a dinar a l’escola i la veritat és que el menjar és bo”. Per la seva part, alguns professors també van destacar la satisfacció amb el servei i de moment asseguren que “la situació és bona”.

El menjador escolar de l’escola francesa de Sant Julià de Lòria travessa una situació financera delicada des de la pandèmia per la covid-19. A principis del passat mes de febrer l’associació de pares i mares (APA) que gestionava la cantina va decidir acomiadar tot l’equip de treballadors del menjador perquè no podia fer front als deutes. L’APA de l’escola francesa va informar a través d’una carta enviada a totes les famílies que“un dels deutes més preocupants és envers els proveïdors alimentaris, que estaven dificultant la disposició dels productes alimentaris a causa dels impagaments endarrerits fins al dia d’avui de les factures pendents”. En la circular es deixava clar el risc “de tancar el menjador”.

Finalment, per resoldre la problemàtica, l’Ampaea de l’escola andorrana va decidir assumir la gestió del menjador perquè, tal com van destacar a través d’un comunicat, considerenque com a entitat “ens devem a ajudar”, i va contractar un nou equip de cuina format per dues cuineres i un auxiliar de cuina. Ja s’encarrega dels menjadors de les escoles franceses d’Ordino i de Canillo.

tracking