CULTURA

Escribano rebutja una rebaixa de 49.000 a 30.000 euros anuals de sou

El lligam del director de la temporada amb el comú era un contracte de relació especial

Josep Maria Escribano durant una presentació de la temporada.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

La nova majoria comunal d’Andorra la Vella va proposar al fins ara director artístic de la Temporada de música MoraBanc Andorra la Vella, Josep Maria Escribano, una rebaixa salarial del 38%, com va informar dijous la corporació i que en nombres absoluts implicava renunciar als 49.000 euros anuals que percebia per passar a cobrar-ne 30.000. Una retallada de la retribució que la corporació va argumentar pel redimensionament del cicle de música que organitza amb l’entitat bancària i que l’any passat només va programar dos concerts. Escribano, pianista lligat des de feia tres dècades a la corporació –també va ser director de l’Insitut de música–, va rebutjar la nova proposta salarial.

Els fins ara director de la temporada tenia un contracte de relació especial amb la corporació des que es va jubilar i que es renovava cada quatre anys, coincidint amb els mandats comunals. Segons van indicar dijous en declaracions al Diari, el nou equip de govern de la capital l’havia prorrogat, però només fins al 31 de desembre d’aquest any. Escribano va justificar la seva decisió per la rebaixa de l’assignació per a l’organització del certament, que va considerar clarament insuficient per dur a terme aquesta feina amb garanties. El cicle commemora enguany el trentè aniversari.

El projecte va arrencar el 1990 en format de festival sota la direcció del tenor Alfredo Kraus. Escribano, primer col·laborador, en va agafar les regnes com a director artístic el 1993, funció que ha desenvolupat des d’aleshores fins ara. L’impuls del Classicand, el festival de música clàssica, que va celebrar l’any passat la primera edició, va implicar la reducció de la temporada. El comú de la capital, amb el Govern i el comú d’Ordino són els impulsors del nou certamen, que compta amb el patrocini de les entitats MoraBanc i Creand Crèdit Andorrà. Suposava, doncs, una reorientació de la temporada, d’una banda, i de l’Ordino Clàssic (abans Yepes), de l’altra. La capital va mantenir una temporada reduïda amb un recital d’òpera lírica de Sondra Radvanovsky i l’espectacle de dansa Alento, de la companyia Antonio Najarro.

La corporació va recordar que la proposta artística havia arribat a programar nou espectacles i, per tant, que la proposta salarial que s’havia fet al músic s’ajusta tant a la reducció de la temporada com al pressupost amb què compta l’administració.

tracking