Política

Concòrdia fa plegar Pol Bartolomé de la comissió d'Exteriors

El conseller lauredià té un posicionament respecte a l'acord amb la UE diferent al del seu partit

Pol Bartolomé en la presentació del seu llibre Andorra i la 'qüestió europea'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pol Bartolomé ha deixat de ser vicepresident de la comissió legislativa d'Exteriors del Consell General. El parlamentari de Concòrdia ha deixat el càrrec i la comissió perquè el partit li ha fet plegar per les diferències que té amb la seva formació sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea. Bartolomé té un posicionament més favorable a l'acostament a la UE i Concòrdia està en contra de l'acord que ha negociat el Govern i que haurà de ser votat en referendum.

Pol Bartolomé va presentar fa unes setmanes el llibreAndorra i la ‘qüestió europea’ on analitza com a politòleg la relació del Principat amb la UE i on marcava un posicionament diferent al discurs de Concòrdia. El president del grup parlamentari del partit, Cerni Escalé, va assegurar després de la presentació del llibre del company de formació que no li preocupa que hi hagi divisió d’opinions dins de Concòrdia arran de la posició de Pol Bartolomé.

Bartolomé va manifestar que "és de celebrar que existeixi un text així que pot servir d’instrument per entendre millor el context entre Europa i Andorra" i que l’escrit es va fer “fa dos anys” i des d’un prisma personal. I va assenyalar quecontinuarà donant suport a les decisions del seu grup parlamentari.

El lloc de Bartolomé com a vicepresident de la comissió d'Exteriors serà ocupat per la consellera de Concòrdia Núria Segués.

tracking