Alimentació

El gegant de l'alimentació Alcampo aterra a Andorra

El grup valencià Family Cash substituirà Carrefour al centre comercial Epizen

Un supermercat Alcampo a Espanya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’alimentació i més concretament el de les grans superfícies comercials experimentarà canvis aviat. D’una banda, el gegant francès Alcampo té previst obrir un dels seus establiments a Andorra. Serà el primer al Principat, mentre que el grup amb seu a Xàtiva, Family Cash, prendrà el relleu de Carrefour a l’emblemàtic Epizen.

Es tracta de dues operacions significatives que mostren que Andorra no ha perdut l’atractiu per a les grans marques d’alimentació. Semblava que amb l’arribada fa anys de Mercadona, i les pròximes obertures d’un Aldi i un Bon Preu, s’havia consolidat una estratègia d’aprofitar el mercat andorrà des de l’Alt Urgell, on els terrenys i els lloguers són més econòmics.

L’arribada d’Alcampo i Family Cash demostra que gegants del sector encara veuen oportunitats de negoci al Principat. En els dos casos es tracta de marques noves.

Alcampo, SA, és una empresa de distribució, filial del grup francès Auchan, que opera a Espanya sota els formats de supermercats, hipermercats i comerç en línia. El 1996 va adquirir tots els hipermercats Jumbo d’Espanya, Portugal i França. Precisament a Andorra va funcionar durant molt temps un Jumbo, que va tancar l’any 2000, i després hi va obrir River Centre Comercial.

Auchan és un grup de distribució i finances el primer magatzem del qual va ser obert a Roubaix (França) el 1961 per Gérard Mulliez en una fàbrica abandonada. A dia d’avui, és un dels principals grups de distribució al món. És present a 12 països.

Compta amb 478 hipermercats, 735 supermercats, 2.027 petits supermercats a tot el món i també 123 hipermercats a França.

Family Cash ha tancat un acord amb el Grup Pyrénées. S’instal·larà a l’Epizen, al neuràlgic punt a tocar de la frontera, que ocupava abans el Punt de Trobada. Va ser inaugurat el juliol del 2022 i l’arribada de la firma valenciana és una novetat, ja que és poc coneguda encara que té una implantació important a Espanya.

És una empresa fundada l’any 2013. L’origen va tenir lloc a Xàtiva (València), on va néixer el primer establiment. A partir d’aquell moment va iniciar un pla d’expansió que va permetre obrir noves botigues a altres punts de la Comunitat Valenciana. Avui dia disposa d’un total de 40 botigues per tot Espanya.

tracking