ENSENYAMENT SUPERIOR

Minoves es postula per rector de la Universitat

El procés per rellevar Nicolau culminarà al maig amb el nomenament del substitut

Juli Minoves durant una taula rodona organitzada el passat setembre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procés per substituir l’actual rector de la Universitat d’Andorra (UdA) encara la recta final. El passat divendres es tancava el termini per a la presentació de candidatures i, malgrat que no han trascendit detalls del nombre o identitat dels aspirants, l’exministre Juli Minoves s’hauria postulat per rellevar Miquel Nicolau, segons fonts coneixedores.

El tancament del termini per oficialitzar la candidatura és el primer pas d’un procés que ha de culminar al maig, amb el nomenament del nou responsable de la institució d’ensenyament superior. Segons el calendari que recull l’edicte publicat al BOPA el passat mes de novembre, ara s’enceta un període de quinze dies per validar les diferents candidatures presentades. L’1 d’abril es comunicarà als aspirants si han superat aquesta primera avaluació, i s’obrirà el procés final per tal d’elegir nou rector o rectora. La convocatòria s’ha d’haver resolt el 7 de maig i el 22 d’aquell mateix mes es farà el nomenament formal.

Minoves va ocupar les carteres d’Afers Exteriors, de Cultura i també d’Ensenyament superior en els executius liberals de Marc Forné i Albert Pintat. Ha continuat lligat a la política com a president de la Internacional Liberal, i en el vessant acadèmic ha desenvolupat diferents funcions a la universitat californiana La Verne. El relleu de Miquel Nicolau es produirà després que fos reelegit per a un segon mandat de cinc anys el 2019. Nicolau està lligat a la UdA des del 2003, quan es va incorporar a l’equip docent. La Universitat va celebrar el passat mes de febrer el vintè aniversari de la inauguració de l’edifici de Sant Julià. Dues dècades després, el centre viu una fase d’expansió que ha implicat que s’hagin d’acondicionar noves instal·lacions a la parròquia i que hi hagi en projecte una residència universitària.

tracking