HABITATGE

Els pisos de l'hotel Àrtic seran per a persones en risc d'exclusió social

Marsol apunta que la prioritat "és que la gent entri quan abans millor"

Marsol i Puy a l'acte d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"És un primer pas, ben aviat estarà a punt per a la ciutadania". Així de positiva s'ha mostrat la ministra Marsol en la roda de premsa a un dels 27 pisos remodelats de l'antic Hotel Àrtic, que passarà a dir-se Edifici Tobirà 11. Els 27 pisos, destinats sobretot a persones en risc d'exclusió social, compta amb 13 vivendes d'una habitació que tenen entre 30 i 50 metres quadrats; 13 altres de dues habitacions i entre 55 i 75 metres quadrats, a més d'una de tres habitacions i més de 80 metres quadrats.

Marsol va avançar que la durada de la cessió de l'ús és de tres anys i prorrogables dos més, fins a un màxim de cinc. El conveni de la cessió de la gestió el tindrà l'institut d'habitatge d'Andorra i s'espera que en un mes i mig ja hi hagi la primera convocatòria de sol•licitants. "La nostra prioritat és que la gent entri quan abans millor", ha afegit Marsol, que va mostrar la seva voluntat perquè "ningú pagui en el país més del 30% dels ingressos mensuals al lloguer".

Tal com va avançar el Diari, el principal requisit per a demanar aquestes vivendes anirà regit en funció dels ingressos econòmics. Per entrar, caldrà tenir uns ingressos mínims d'1,01 vegades el salari mínim vigent i màxims de 2,2 vegades (2,5 en el cas de famílies amb menors a càrrec); un patrimoni màxim de quatre vegades el salari mínim interprofessional; acreditar que s'ha viscut a Andorra un mínim de cinc anys ininterromputs i de manera permanent.

tracking