L'oposició apunta contra la inversió forana pel 'cas OnlyFans'

La minoria veu en l’afer OnlyFans un símptoma del descarrilament de la llei i vol limitacions

El Rei de l'OnlyFans durant l'emissió del programa.EQUIPO DE INVESTIGACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revolada mediàtica pel cas del Rei de l’OnlyFans no ha passat desapercebuda per a la classe política. Els tres partits de l’oposició, Concòrdia, el PS i Andorra Endavant, hi van mostrar el seu rebuig, en diferent grau, i van coincidir en la necessitat de revisitar el model d’inversió estrangera que arriba al principat. El més contundent va ser Pere Baró, que va carregar contra Demòcrates pel tipus d’inversió “il·limitada” que arriba a Andorra, “que fa que pugui venir un senyor amb molts diners com aquest”. Baró, que va apuntar que el cas és un clar exemple de la política que acull aquesta llei, va remarcar que “fins que no es limiti, poden passar fets com aquests i que vingui gent d’aquest tipus”.

En la mateixa línia es va expressar el president de Concòrdia, Cerni Escalé, que va comentar que “és inexplicable que amb l’activitat d’aquest senyor se’n permetés l’autorització prèvia” i va criticar que “no és la primera vegada que hi ha errors en l’autorització”. Escalé també va criticar que fos “una televisió estrangera qui hagués de venir i manifestar la situació perquè Govern actuï” i va apuntar, com Baró, a la limitació d’un cert tipus d’inversió abans que aquesta entri al principat.

Més mesurada es va mostrar la presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, que va assenyala que “s’ha de tornar a revisar tota la inversió estrangera”, a més d’avançar que “és una assignatura pendent, que es farà aquesta legislatura”. Al pas de les crítiques contra Govern va sortir el president del grup parlamentari de DA, Jordi Jordana, el qual, tot i reconèixer que aquesta “no és la mena d’inversió que convé” i avançar que “es revisarà l’autorització d’aquest home”, es va mostrar intransigent amb les crítiques. “La idea de permetre la llei d’inversió va ser votada per tot l’arc parlamentari”, va dir, a més d’afegir “sempre hi ha punts positius i negatius, però les crítiques són gratuïtes i immerescudes”.

Tanmateix, tant Escalé com Montaner creuen que s’ha de reflexionar sobre el model de país, pel que fa a l’economia, la diversificació i la inversió estrangera. El president de Concòrdia va matisar que “menys del 5% de la inversió estrangera prové de sectors que generen valor afegit al país”. En un punt en què tota la classe política va coincidir és a respectar la feina dels cossos de seguretat que estan investigant el resident per presumptes pràctiques delictives en la seva activitat, tal com va explicar la ministra de Justícia, Ester Molné.

tracking