batxillerat

El Govern nega que es faci propaganda de l'acord amb la UE als instituts

Riba afirma que tots els debats sobre l’acord amb Europa van ser a petició dels centres escolars

Landry Riba a la presentació de l'acord d'associació.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles són les que van demanar la presència del Govern per parlar sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea. Ho va explicar el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, en declaracions al Diari abans de la recepció del Consell General per la Constitució de dijous. Aquesta afirmació va arribar després de les crítiques de Concòrdia, que va titllar de “propaganda” els actes que s’estaven fent als centres educatius.

Riba va explicar que “a totes les aules menys a una” hi van anar perquè l’acord d’associació era un tema que estaven treballant i que volien contrastar el que havien après amb una intervenció dels membres del Govern, però “en cap cas es feien les trobades per parlar només de les virtuts de l’acord”, sinó que van ser per “explicar l’acord amb Europa en general amb debats oberts i plurals en els quals els alumnes ens van collar força amb les preguntes”, va apuntar Riba.

El cap de Govern, Xavier Espot, va demanar als seus rivals polítics que “el debat per l’acord d’associació s’hauria d’elevar una mica més”, i va considerar “fora de lloc” les crítiques de Concòrdia. En la mateixa línia que Riba, Espot va argumentar que els debats als instituts van ser duts a terme d’una manera “objectiva, tècnica i pedagògica”.

Igual que a les escoles, el secretari d’Estat va dir que “totes les reunions sectorials que s’han fet envers l’acord d’associació s’han fet a petició del sector en qüestió”, i va afegir que “igual que vam fer la presentació el dia 12, continuarem fent més actes per fer arribar l’acord a la ciutadania”.

ESPOT NO HA ESTAT CRIDAT OFICIALMENT A LA COMISSIÓ

El cap de Govern va apuntar a la recepció del Consell per la Constitució que no havia rebut cap petició formal per formar part de la comissió de l’operació Catalunya que es va constituir al Congrés dels Diputats espanyol. Junts i ERC van sol·licitar la presència del cap de Govern així com la d’altres càrrecs públics. Espot va afegir que “quan ens arribi una proposta formal, l’estudiarem”.

tracking