SOLIDARITAT

Mans Unides dona suport a les afganeses

L’entitat vol recollir 14.000 euros per finançar un projecte per a dones vulnerables

L'activista afganesa Nadia Ghulam, l'any passat a La Llacuna.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mans Unides Andorra vol posar el seu gra de sorra per ajudar les afganeses. L’entitat col·labora amb l’ONG catalana Ponts per la Pau per posar en marxa tallers de costura per a 170 dones en situació d’extrema vulnerabilitat. L’objectiu és recaptar 14.000 euros, que serviran per comprar màquines de cosir i teixits. La campanya de recollida de fons, segons va explicar ahir al Diari la presidenta de Mans Unides Andorra, Meritxell Farrero, acabarà el proper 31 de maig.

Les donacions avancen “a bon ritme”. Només en el sopar solidari que l’entitat va organitzar dijous de la setmana passada al Centre de Congressos d’Andorra la Vella van recollir-se 4.500 euros. Tothom qui ho vulgui pot enviar diners a Mans Unides Andorra a través de la pàgina web de l’ONG.

L’objectiu dels tallers de costura –se’n crearan tres en diversos punts del país, incloent-hi la capital, Kabul– és donar una oportunitat a les beneficiàries del projecte perquè puguin disposar de diners propis. Es tracta d’empoderar-les econòmicament perquè puguin ser més autònomes, ja que fabricaran compreses de roba i rebran un sou a canvi. A mitjà i a llarg termini la finalitat del projecte és que l’activitat s’autofinanci amb la venda d’aquests productes.

La col·laboració de Mans Unides Andorra amb Ponts per la Pau ha estat possible gràcies als contactes entre Itxaso Sanz, membre de la junta de l’entitat, i Nadia Ghulam, fundadora de l’ONG catalana.

Nascuda el 1985 a l’Afganistan, Ghulam va fer-se passar durant deu anys pel seu germà difunt per no haver de patir les prohibicions del primer govern dels talibans contra les dones. Ponts per la Pau coordina projectes educatius per a nenes i dones a l’Afganistan, un país on, després de la retirada de l’exèrcit nord-americà, tornen a governar els talibans. I on les dones no poden ni estudiar ni treballar, recorda Farrero.

PONTS PER LA PAU OBRE SUCURSAL A ANDORRA

Ponts per la Pau té la voluntat d’obrir una sucursal a Andorra, segons van explicar fonts de l’ONG al Diari. L’arribada al país permetrà a l’entitat accedir a més fons i donar a conèixer els projectes que impulsa al país asiàtic. La fundadora de Ponts per la Pau ha visitat el Principat diverses vegades, gairebé sempre per explicar la seva història i quina és la situació de la dona a l’Afganistan als més joves del país, en xerrades a les escoles i instituts. També ha participat en clubs de lectura sobre El secret del meu turbant, el llibre en què relata la seva experiència vital abans d’arribar a Catalunya com a refugiada.

tracking