Medi ambient

El Govern incrementa fins al 42% els ajuts a les mares selectes de la raça bruna

L'objectiu és agmentar la productivitat pel que fa a les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya

Guillem Casal durant la presentació dels ajuts al sector agrícol ramaderSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha modificat els criteris i valors per adjudicar les subvencions en el sector agricultor i ramader. Així, pel que a les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya, es dona més valor al bestiar boví selecte de la raça Bruna d’Andorra i més valor als vedells i vedelles de 0 a 150 dies. Així, s’incrementa un 42% l’ajut a les mares selectes de la raça Bruna d’Andorra, un 31% l’ajut destinat als mascles reproductors i per l’anoll selecte de la raça Bruna d’Andorra i fins a un 38% l’ajut als vedells i vedelles de fins a 150 dies de vida.

A més, tambés'ha aprovat l'actualització dels reglaments que afecten als dall de prats, a la producció de productes de qualitat controlada i a la producció ecològica.També s’estableix la revisió de l’import de l’ajut en base a la variació percentual del IPC (+4,6%) per a la resta de bestiar boví, l’equí, l’oví i el cabrum. Finalment, es duplica el percentatge de tolerància lliure de deduccions per la importació de farratges del 15% al 30%, tot i que cal recordar que actualment no s’apliquen deduccions a la importació d’alfals, herba i segó per pal·liar la disminució de la producció farratgera causada per la falta de precipitacions

Juntament amb aquestes modificacions,s’actualitzen també els imports dels ajuts al dall de prats, a les pràctiques agràries específiques pel manteniment del medi natural i a l’execució de plans de millora en base a la variació percentual del IPC del 2023 (+4,6%), entre d'altres actualitzacions com l'increment d'un 22% i un 33% de la prima a l’engreix de vedells en funció del període de naixement.

En total, i com ja es va anunciar, la partida econòmica que es destinarà al sector ramader i agrícola aquest any 2024,s'amplia un total d'un 16%, el que suposa disposar d’una bossa econòmica total de 3.581.006,79 euros.

tracking