Successos

Pujol Ferrusola no podrà personar-se en el 'cas Villarejo'

L’empresari denuncia presumptes delictes comesos a Andorra

Jordi Pujol Ferrusola.Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional espanyola ha rebutjat l’escrit que Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident Jordi Pujol, va presentar per sol·licitar la personació com a perjudicat en el cas Villarejo. En concret, perquè s’indagués en els presumptes delictes comesos a Andorra contra ell i la seva família per part de l’empresa de l’ara comissari jubilat José Manuel Villarejo.

En un acte, recollit pels mitjans espanyols, la sala penal desestima el recurs presentat per la defensa contra la decisió del jutge Manuel García Castellón, l’instructor del cas Villarejo, de rebutjar la seva personació en entendre que els fets denunciats ja estaven sent investigats per la Justícia andorrana.

La representació legal de Pujol Ferrusola argumentava que tot i existir una recerca a Andorra pels fets que denunciava, això no impedia a la Justícia espanyola instruir la seva pròpia causa.

En el seu recurs, aclaria que aquestes presumptes activitats delictives s’extreien de la nota informativa del comissari Villarejo de l’1 de juliol del 2014 en la qual inseria una captura de pantalla que reflectia, segons ell, “titularitats bancàries, moviments i corrents dineraris de diferents membres de la família Pujol per referència a Banca Privada d’Andorra (BPA), resultant d’una recerca sense marc ni mandat judicial”.

Per al primogènit dels Pujol, aquesta obtenció de dades bancàries seria conseqüència “d’una actuació coactiva sobre executius bancaris”, perquè el comissari “aconseguiria que aquests revelessin sense intervenció ni autorització judicial dades bancàries de la família Pujol” d’una manera “forçada”, davant el temor “de poder perdre la llicència per exercir a Espanya com a banca privada a través de la marca Banca Madrid”.

tracking