Consell General

Govern no contempla revisar el conveni col·lectiu del SAAS

Andorra Endavant defensa que hi ha malestar entre els treballadors per la manca de professionals i les condicions laborals

Helena Mas en la sessió del Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conveni col·lectiu amb els treballadors del SAAS no es revisarà. "Tenim un conveni acordat amb el comitè d'empresa i estem només a la meitat del període convingut", ha dit la ministra de Salut, Helena Mas, en la sessió de preguntes al Govern en el Consell General. Mas ha recordat que el conveni es va aprovar l'octubre del 2022 amb validesa de tres anys i que "va ser una fita molt important perquè va ser el primer conveni".

En el debat, la consellera general d'Andorra Endavant, Noemí Amador, ha fet èmfasien el fet que"s'està comprometent el sistema de salut" i defensa que hi ha "malestar entre els treballadors per la manca de professionals i les condicions laborals". Mas ha explicat ser coneixedora de la manca de professionals i ha manifestat que hi ha un "clima de cooperació i entesa" amb la direcció del SAAS i que aquest és un problema compartit a altres països veïns. Tanmateix, la titular de Salut ha apuntat que el gener es van dur a terme la regularització econòmica de 280 treballadors de forma retroactiva.

Escaléi Baró també mostren preocupació

Els líders de Concòrdia i el partit socialdemòcrata també han reflexionat sobre l'afer. "Volem compartir la preocupació per la falta de competitivitat amb els països veïns per la falta de professionals", ha ditEscalé, mentre que Baró ha recalcat que "són un col·lectiu molt important del país".

tracking