Medi ambient

Ensurt per una allau a Arcalís

El despreniment s'ha produit fora del domini esquiable, on s'hi ha desplaçat un equip de rescat dels bombers amb dos helicòpters

Sector de la Coma d'Arcalís, aquesta tardaArcalís

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estació d'Ordino Arcalís ha alertat aquesta tarda d'una allaua la zona de la Portella, fora del domini esquiable, per un despreniment de neu que no ha causat danys a cap persona ni a les instal·lacions.

Segons el cap de guàrdia dels bombers, l'avís ha arribat a les 15 hores i, després de confirmar que hi havia dues persones a la zona, han procedit al desplaçament. Concretament, han hagut de mobilitzar dos helicòpters, dos guies derescatcaní, quatre membres de rescat de muntanya i un infermer. El cap de guàrdia ha explicat al Diari que en arribar a la zona no han trobat a ningú i han decidit tornar, arribant altre cop a la seu a les 16:30 hores.

El servei de meteorologia ha alertat, a través de les xarxes, que el perill d'allaus es manté en el nivell tres al nord del territori, i avisa que als problemes de ventada s'hi sumarandemà els de neu humida degut a la pujada de temperatures. D'altra banda, el COEX ha informat que s'ha practicat tirs d'allaus controlats aquesta matinada als accessos d'Arcalís i abans d'ahir es va ser a Soldeu.

tracking