Guia

L'APDA i els immobiliaris busquen el consens en la petició de dades personals

L’objectiu de les dues parts és confeccionar una guia d’actuació per al sector immobiliari

La trobada entre les dues parts.APDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La confecció de la guia de protecció de dades per al sector immobiliari es va posar en marxa ahir amb la primera reunió entre l’Agència de Protecció de Dades (APDA) i el Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA). Les dues entitats volen trobar un consens que permeti establir un document que serveixi perquè les immobiliàries no sobrepassin la Llei de protecció de dades a l’hora de demanar informació personal als llogaters quan aquests volen entrar com a inquilins en un habitatge. “Ha estat un intercanvi de parers”, va valorar Gerard Casellas, president de l’AGIA, sobre la reunió. “Volem consensuar el que es pot demanar i el que no”, va explicar el dirigent.

De moment no hi ha res tancat i la intenció és mantenir més trobades per poder arribar a un acord entre les dues parts. Segons va mencionar Casellas, la primera sessió va ser “fructífera” i ara estan “a l’espera d’informació de l’APDA per acabar de redactar el que es pot demanar”.

Des del sector immobiliari defensen que volen tenir la informació suficient per saber la solvència del candidat que opta a entrar en el pis, un aspecte que xoca amb la llei, que demana el mínim possible. L’AGIA assegura que esperen que pugui estar enllestida aviat perquè la guia “facilitaria la tasca a tothom”, va puntualitzar Casellas.

tracking