Arrenca la Lliga de Debat amb sis centres educatius del país

Per primera vegada totes les deliberacions es realitzen en el Consell General

Sessió de la Lliga de Debat en la fase localFernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

La lliga de debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives d'universitats ha arrencat aquest matí amb el primer debat entre el Centre de Formació Professional i elCol•legiSant Armengol. Sis equips de diferents centres educatius del país, formats per unes cinc persones, estan cridats a debatre sobre si laintel·ligènciaartificial és una amenaça per a la humanitat durant tot el dia d'avui i dimecres. El guanyador de la fase local andorrana es classificaràper ala fase final.

La principal novetat d'enguany és que tots els debats es realitzen a l'hemicicle del Consell General. Una decisió impulsada des de la sindicatura i que s'ha pres perquè "vam pensar que era el lloc indicat perquè és on es fan tots els debats del país", ha afirmat Sandra Codina, subsíndica general. L'altra novetat és que hi haurà dos equips de jutges.

Aquest dimecres el jurat donarà a conèixer el guanyador de la competició, que representarà la Universitat d'Andorra a la fase final de la Lliga, que tindrà lloc a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana. El mateix dia també es mencionarà el millor orador o oradora de l'edició d'enguany. A la iniciativa hi participen escoles d'Andorra, Catalunya i València.

tracking