Medi ambient

Ajut de més de 310.000 euros pel foment la carn de qualitat controlada

Ramaders d'Andorra és l'única societat autoritzada per Agricultura a utilitzar el segell oficial de control i garantia

Plantació de raïm a AuvinyàFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat avui el pagament de l'ajut corresponent al quart trimestre de l'exercici 2023 per al foment de la producció de carn que és comercialitza amb els distintius 'Carn de Qualitat Controlada d'Andorra i Indicació Geogràfica Protegida (IGP)'. L'ajut d'aquest últim trimestre de l'any és per als caps de bestiar sacrificats de bovins, equins, corders i cabrits i ha estat per un import de 101.423 euros per a Ramaders d'Andorra S.A. Així, i sumant la resta d'ajuts atorgats al llarg del darrer any, el Govern ha donat suport a la producció per un import total de 314.124 euros.El portaveu i ministre d'agricultura, ramaderia i medi ambient, Guillem Casal, ha destacat la importància de donar "un suport actiu a la promoció de carn de qualitat del país que el govern va reforçant a través de diferents iniciatives i que és un eix estratègic".

Ramaders d'Andorra és l'única societat autoritzada pel Departament d'Agricultura a utilitzar el segell oficial de control i garantia Carn de Qualitat controlada d'Andorra i el segell que s'opten dels animals de renda que es crien i s'engreixen per part de les exportacions ramaderes del país d'acord amb els procediments de producció i control que estan establerts en el marc normatiu que regula els règims de producció de les carns, que garanteixen un procés diferenciat de producció de qualitat superior.

Subvenció de vi

De la mateixa manera, Govern ha aprovat l'atorgament d'un nou ajut per al foment de la producció de vi de qualitat controlada corresponent a l'anyada 2021. En total s'ha atorgat 10.710 euros per a tres explotacions diferents.

Les subvencions estan adreçades a aquelles explotacions que desenvolupen activitats agràries que tenen com a finalitat la producció de productes alimentaris de proximitat per ajudar a compensar l'increment dels costos que comporta l'exigència de la seva producció d'acord amb els requisits i procediments reglamentàriament establerts.

tracking