Copa del món

Gegant Verdú

L’esquiador aconsegueix un podi històric amb la tercera posició a la cursa de gegant del circuit mundial

L'esquiador celebra el podi històric amb la tercera posició del circuit mundial.AGENCE ZOOM / A. BOICHARD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú va escriure ahir una nova pàgina gloriosa de la seva carrera, de l’esquí, i de l’esport del país aconseguint el primer podi d’un esquiador alpí al circuit mundial amb una tercera posició al gegant de la Copa del Món de Val d’Isère, a França. L’esquiador s’està acostumant a fer possible el que semblava impossible, primer proclamant-se campió d’Europa, sumant punts a la Copa del Món, amb les dues dotzenes posicions a Alta Badia, o amb la classificació per primer cop per a unes finals de la Copa del Món, però ahir va aconseguir una fita estratosfèrica per a l’esport del país amb el primer podi per a Andorra a la Copa del Món d’esquí alpí. I tot això després de cinc setmanes de recuperació de la lesió a l’isquiotibial, i sense confirmar fins dijous que correria.

Verdú arrencava amb el dorsal 19, i va encetar el camí cap al podi amb una primera mànega espectacular sent cinquè (1’11”43) deixant al darrere monstres com Alexis Pinturault, Filip Zubcic o Zan Kranjec. Ja a la segona de les baixades, amb les condicions empitjorant a poc a poc, l’esquiador va tornar a signar una baixada estratosfèrica que el situava en primera posició quan creuava la línia de meta a l’espera que baixessin quatre corredors, assegurant-se, com a mínim, una cinquena posició. Marco Schwarz va millorar el seu registre, però Loic Meillard no va poder fer-ho. El següent a sortir va ser Henrik Kristoffersen, que tampoc va poder rebaixar el temps de Verdú, mentre que Marco Odermatt, el dominador mundial de l’esquí alpí, sí que va fer-ho i va deixar Verdú amb la tercera plaça final.

Amb aquest podi, l’esquiador se situa també tercer a la general de la Copa del Món de gegant amb 60 punts. Però el que és encara més important, puja fins al 15è lloc de l’start list, assegurant-se així poder tenir millors dorsals de cara a curses futures, la primera, la doble cita de la Copa del Món de gegant de la setmana vinent a Alta Badia (on havia aconseguit el seu millor resultat fins avui), que acollirà dues curses diumenge i dilluns vinent.

Després de la històrica cursa, Verdú va manifestar que “estic en xoc. Està sent un dia increïble”, i va agregar que “vinc d’una lesió que no m’ha permès esquiar gaires dies, de fet només he pogut esquiar tres dies, però de seguida m’he notat molt bé, i una pista com la d’avui, amb condicions difícils, sabia que em podia beneficiar”. A més, va destacar que “estic molt orgullós de representar Andorra. A tots els joves, vull donar-los ànims, inspirar-los a lluitar, perquè és possible. Estic superagraït”.

El món de l’esquí va valorar l’històric podi, i el president de la FAE, Pepi Pintat, va explicar que “és un resultat històric, havíem sembrat molt, però era difícil de creure, tot i que el Joan era el primer que hi creia”, mentre que el gerent, Carles Visa, va destacar que “ho havia perseguit molta gent durant molts anys, i per fi ho aconseguim”. El director esportiu d’esquí alpí, Roger Vidosa, va assenyalar que “m’ha deixat sense paraules, és una cosa que tots a la FAE havíem somiat”, mentre que la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, va afirmar que “és espectacular, un dia històric, i ha fet possible el que semblava impossible”.

CANDE MORENO NO COMPETEIX A SUÏSSA

Cande Moreno no va poder competir a la Copa del Món de descens a St. Moritz després que la cursa s’hagués de suspendre pel vent i la mala visibilitat un cop havien baixat 32 corredores. L’esquiadora tindrà avui una nova oportunitat, però en supergegant. D’altra banda, a l’eslàlom FIS de San Giovanni de Fassa, Bartumeu Gabriel va ser vuitè, Xavi Cornella, 11è, i Àlex Rius, 12è.

Verdú, al centre, celebra el podi aconseguit a Val d'Isère.

tracking