Vinc del futur

Nou grues, nou

Fer malabarismes verbals és una rara habilitat dels candidats en campanya. Parlar molt per no dir gran cosa: no és gens fàcil.

Un candidat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Plovisqueja a Ordino. De fet, el que cau del cel és una cosa estranya que en diuen aiguaneu, que no és ni carn ni peix, un meteor de difícil classificació, sobretot perquè, com que al futur ni hi neva ni hi plou, ni poc ni molt, tot és motiu de gran meravella i faig moltes fotos per tenir-les de record.

Pels carrers hi circulen tot de colles d’amics o famílies amb criatures o / i gossets peludets, vestits tots com si anessin a treballar a una estació antàrtica, que busquen un lloc on anar a fer un cafè amb llet. Diu un ocellet que hi ha divuit quilòmetres de cua per pujar a Andorra, perquè estem al mig d’un fenomen migratori estacional que riu-te’n tu dels lèmmings (o són els lèmurs?). Aquesta situació de col·lapse és rebuda amb simpatia i conformitat pels aborígens, i és considerada senyal de prosperitat i vaques grasses. Al seu torn, els visitants es mostren indiferents a la sorda batalla que es lliura a cada parròquia (menys a una), i tinc la sensació que bona part dels indígenes també en són, d’impermeables.

Les incursions per les parròquies altes, que són –em diuen– el reservori de l’andorranitat immaculada em provoquen, tanmateix, atacs de melangia per un passat arcàdic que només puc intuir. Ordino és poble de nissagues principals, i això es nota en la prosàpia dels grans casals. A més, resulta que el mòdul idiomàtic que tinc implantat estava mal calibrat i em diuen que parlo com l’Anton Fiter i Rossell, que es veu que era d’aquí, i amb prou feines m’entenen.

Però m’he de sobreposar als petits entrebancs de la missió i, servidor, que és obedient al programa del dia, s’ha llevat ben d’hora per no ensopegar amb obstacles circulatoris, i no els ha trobat, tot i que la pila d’energia del clípol (que és de metalls superactínids i no hi ha recanvis) comença a fer la perla. Avui m’ha tocat anar a parar l’orella a veure què deia sobre l’urbanisme parroquial un dels membres de la candidatura Demòcrates+Acció Comunal d’Ordino+Independents+Progressistes-SPD. És curiós que, amb menys de dos mil electors, hi hagi cinc formacions polítiques (quatre contra una), cosa que no té parangó en cap altre lloc del sistema solar, ni del passat ni del futur. Les increïbles sopes de lletres que hi ha a les eleccions comunals andorranes hauran de ser objecte d’especial atenció pels analistes. Jo ho deixo anar, tot i que, com sempre, al final faran el que els rotarà. Al candidat portaveu de les coses de l’urbanisme li ha costat trobar un retall de parròquia sense grues, que era un teló de fons poc en harmonia amb l’esperit de les declaracions que volia fer a la televisió. Jo, sense moure’m, n’he comptat nou, ben dretes, grogues, retallades contra el cel hivernal. És difícil que no surtin et posis com et posis. Vist el panorama del gruam desplegat, potser no calia dir gran cosa més. Però la campanya continua i els candidats s’han de multiplicar sense que –que se sàpiga– hagin fet servir el fàcil recurs de la clonació per poder ser a tot arreu on se’ls reclama. La tècnica és senzilla i només té un inconvenient eticoecològic: on coi has de posar els clons quan ja els has fet servir? Dit d’una altra manera: a quin contenidor van? Ja els ho diré jo: al groc, que és el dels envasos lleugers.

XARXES SOCIALS

SERAFÍ

No deixa de ser curiós que durant tot el mandat no s’ha vist cap membre de @Democrates_and per l’estadi i justament avui que està tancat per festiu hi aneu a fer un acte de campanya.

DAVID GÁLVEZ CASELLAS

“Tu tries”, “Anem per feina” i “Fem el pas” són els tres eslògans de les tres opcions polítiques que es presenten a les eleccions comunals a Sant Julià. No em direu que no n’hi ha un de clarament desafortunat.

ENCLAR

Ens ajudes a actualitzar les estadístiques de rajoles trencades? Fa 4 anys, la FAAD en va comptar 242 a Prat de la Creu. Quantes n’hi ha al teu barri?

JOAN R. MARINA

Si la partitocràcia mutiladora, l’excés de consignes i la por a ser políticament incorrectes fan emergir la previsibilitat, el nivell de les intervencions, les inconcrecions recurrents i la poca coneixença de dossiers i legislació finiquiten la tan reclamada escolta efectiva.

MIQUEL ROSSELL

242 rajoles a Prat de la Creu? I sabries dir-me quantes n’hi ha en total a @AndorraCapital?, ja sé que no, però ja ho entenc, és un discurs purament populista.

CIUTADANS COMPROMESOS

El nostre programa acaba amb uns fulls en blanc que anem omplint amb les aportacions rebudes. Com fer-les arribar? - Quan ens veiem pel carrer - A les trobades amb veïns - Per missatge privat a les xarxes socials - Per whattsapp al +376 644 418

tracking