MOBILITAT

Europa adoptarà un permís de conduir per a menors d'edat similar a l'andorrà

El nou carnet no permetrà la conducció fora del país on s’hagi emès el títol

El vehicle d'una autoescola.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els països de la Unió Europa van proposar un carnet de conduir per a menors que s’aprovarà l’any vinent i que té unes condicions molt similars a les que té el permís jove que ja s’està oferint a Andorra des de fa anys. La principal diferència és que la Unió Europea preveu que els menors d’edat que es posin al volant han de ser majors de 17 anys, mentre que aquí ho poden fer a partir dels 16.

Les similituds entre els dos carnets de circulació es troben perquè només podran conduir sempre que al costat tinguin algú amb cinc anys d’esperiència al volant, en el cas que siguin els pares del menor o el tutor o tutora legal. O, en el cas que la persona que viatja amb el titular del permís jove no sigui cap de les tres persones designades, haurà de tenir almenys 10 anys d’experiència al volant. A més, tal com passa a Andorra, el nou permís europeu només permetrà conduir pels límits nacionals i no es podran creuar fronteres.

DELS MÉS DEMANATS

Des de la seva implantació, el permís jove és un dels més demanats a les autoescoles, sobretot durant els mesos d’estiu, que coincideix amb el període de vacances escolars i és quan el públic d’aquest carnet té més temps per dedicar a l’estudi i a les pràctiques, que val a recordar que entre l’examen teòric i el pràctic hi ha un termini de tres mesos per treure’s el carnet.

La iniciativa, tot i que acceptada, sembla que desperta opinions diverses entre les autoescoles, ja que, per exemple, l’escola de conduir Unió apunta que és molt bona iniciativa per agafar un primer contacte amb la conducció pel fet que els titulars del permís poden tenir dos anys d’aprenentatge abans de la majoria d’edat i que el risc és mínim, ja que van acompanyats d’un adult amb experiència de conducció.

L’altra cara de la moneda es troba a l’autoescola Ruben, que, tot i que la seva gerent va apuntar que és un dels permisos amb més demanda, pensa que es pot donar el cas que alguns joves que volen el permís no estiguin prou capacitats mentalment per la responsabilitat que suposa conduir. En part, la problemàtica que apunta la responsable de l’autoescola és que alguns alumnes volen tindre el carnet amb poques pràctiques i no es prenen prou seriosament el que suposa tindre el carnet de conduir.

tracking