ELS PREUS DELS LLOGUERS

L'executiu veu amb bons ulls la proposta de perdó fiscal d'AE a alguns propietaris

La iniciativa pretén exonerar de l’IRPF els arrendadors que mantenen preus assequibles

El cap de Govern saludant Carine Montaner.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari d’Andorra Endavant ha fet arribat a l’executiu una proposta per eximir de pagar l’IRPF els propietaris que mantenen uns lloguers baixos i que estan afectats, com tots, per la pròrroga automàtica de tres anys dels contractes i per limitacions d’increments que han aprovat els grups parlamentaris al Consell General.

La presidenta del grup, Carine Montaner, va explicar que la iniciativa s’ha exposat al ministre de Finances, Ramon Lladós, qui s’ha compromès a estudiar-la i a tenir-la en consideració. També s’ha contactat amb la ministra d’Habitatge, Conxita Marsol, per recollir la seva opinió i el seu suport.

Des d’Andorra Endavant es vol compensar aquells petits propietaris més afectats per la intervenció del Govern davant l’escenari conflictiu de l’habitatge i impedir augments desorbitats que no estan a l’abast de la majoria de famílies.

El partit que lidera Montaner demana al Govern un gest cap a aquest col·lectiu que qualifica de “petits propietaris que han mantingut els lloguers baixos i que res tenen a veure amb l’especulació”. La proposta és fer un càlcul de quina quantitat suposaria per a l’executiu deixar de recaptar l’IRPF d’aquests arrendaments de preus assequibles i, d’aquesta manera, premiar l’arrendador que, tot i la bonança del mercat immobiliari, “no ha abusat dels lloguers”, va remarcar Montaner, que va aclarir que únicament es refereixen “als ingressos que venen dels lloguers, que quedarien exempts de l’IRPF”. La consellera laurediana va precisar que la política és l’equilibri i “s’ha d’intentar compensar aquest petit col·lectiu que ha actuat de manera molt honesta”.

Montaner va comentar que Lladós havia rebut amb “bons ulls” la iniciativa, que s’ha treballat conjuntament amb Noemí Amador i Marc Monteagudo. Andorra Endavant va donar suport al Consell a les modificacions aprovades a la llei de mesures d’estímul i d’estabilitat del mercat d’arrendament d’habitatges.

tracking