defunció de l'excap de Govern

Adeu a Toni Martí

Desenes de persones assisteixen al funeral d'Estat a l'església parroquial d'Escaldes

L'església d'Escaldes plena per acomiadar Toni Martí

L'església d'Escaldes plena per acomiadar Toni MartíFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

L'excap de Govern Toni Martí ha estat acomiadat en el funeral d'Estat que ha acollit l'església parroquial de Sant Pere Màrtir d'Escaldes a les quatre de la tarda. La missa d'enterrament ha estat oficiada pel Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i hi han assistit el cap de Govern, Xavier Espot, el representant del Copríncep francès,Patrick Strzoda, el síndic general, Carles Ensenyat, així com representants d'institucions i entitats i centenars de persones que han acompanyatla família i els amics de Martí.

"L'excap de Govern queavuienterrem amb llàgrimes i dolor, ha estat un gran servidor del Principat d'Andorra des dels diversos serveis que ha exercit", ha començat dient Vives sobre Martí durant l'homilia. "Li devem la culminació del procés de transformació, d'homologació i de transparència internacional d'Andorra. Va signar l'acord monetari, va completar el marc fiscal, va reformar l'Administració pública i va implementar el procés d'aproximació a la Unió Europea, fent d'Andorra un Estat cooperador, avançat i modern", ha destacat el Copríncep episcopal, entre les mesures que va aplicar durant els 8 anys que Martí va liderar el país. "Sabia escoltar el poble. Volia el progrés del seu país, que el país sempre hi sortís guanyant", ha afegit Vives. El bisbe també ha recordat durant la cerimònia l'admiració que li han professat polítics i autoritats andorrans.

L'església d'Escaldes s'ha omplert de gom a gom i molta gent no ha pogut entrar i s'ha quedat a la plaça a l'exterior del temple on han acudit per donar suport als familiars de l'excap de Govern, excònsol d'Escaldes i exconseller general traspassat dilluns a la tarda de manera sobtada als 60 anys. El fèretre de Toni Martí ha estat portat a l'interior de l'església per agents de policia amb l'uniforme de gala.

Agents de policia amb uniforme de gala han portat el fèretre de Toni Martí

Agents de policia amb uniforme de gala han portat el fèretre de Toni Martí

tracking