òbit

Mor Toni Martí

L'excap de Govern ha patit una aturada cardiorespiratòria

Entrevista a l'excap de Govern Antoni Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excap de Govern Toni Martí ha mort aquesta tarda a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell en patir una parada cardiorespiratòria. Els metges han intentat reanimar Martí però no s'ha pogut fer res per la gravetat de l'atac de cor que ha sofert i l’equip mèdic del Servei d’Urgències del centre n’ha certificat la defunció a les 18.11 hores, segons ha informat el Govern.L'excap de l'executiu havia nascut a Escaldes i havia fet 60 anys el passat 30 de juliol.

Toni Martí va ser elegit cap de Govern l'abril del 2011 com a cap de llista de Demòcrates per Andorra amb una majoria absoluta aclaparadora amb 20 consellers en l'estrena del projecte de DA, i va ser reelegit en una segona legislatura el 2015. Martí va ocupar el màxim càrrec de l'executiu després de ser cònsol d'Escaldes i anteriorment havia estat conseller general i president del grup parlamentari liberal. L'activitat política la va començar el 1994 quan va ser escollit conseller general per la territorial d'Escaldes i va estar durant 9 anys com a parlamentari a la càmara legislativa en representació del Partit Liberal. El 2003 va abandonar la formació liberal per presentar-se a cònsol d'Escaldes i va guanyar les comunals de manera ajustada. El 2007 va revalidar el mandat amb un triomf més clar.

Martí s'havia allunyat de la primera línia política en finalitzar el segon mandat demòcrata el 2019 i havia recuperat la seva activitat professional d'arquitecte. L'excap de Govern s'havia incorporat fa poques setmanes com observador a la delegació andorrana que negocia l'acord d'associació amb la Unió Europea.

tracking