Jornades d'excel·lència

Marsol confia en un front comú per als reptes dels transfronterers

La ministra es refereix al canvi climàtic, la captació i la conservació del talent

Marsol intervé durant la clausura de les jornades, ahir.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, confia que la creació del grup de reflexió amb Catalunya permetrà acordar accions conjuntes en relació amb la qualitat de vida dels treballadors transfronterers, l’habitatge i “altres reptes comuns”.

Així ho va destacar al tancament de les 10es Jornades per a l’Excel·lència, celebrades entre divendres i ahir a Esterri d’Àneu. Va remarcar la creació amb Catalunya, acordada durant la trobada recent del cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, d’un grup de reflexió sobre els reptes transfronterers. Serà un fòrum, va dir, que tindrà un pes polític que ha de servir per acordar accions conjuntes en relació amb la qualitat de vida dels treballadors transfronterers. S’ha referit al canvi climàtic, la captació i conservació del talent dels joves, i al manteniment de les activitats tradicionals i de muntanya en un món globalitzat. També ha fet esment a la importància de garantir la qualitat de vida dels ciutadans amb serveis propers i de qualitat.

Aprofitar les especificitats de cada territori per sumar sinergies, va afirmar Marsol, permetrà projectar les fortaleses amb una imatge sòlida al voltant de la marca Pirineus. En aquest sentit, va afegir, el Govern manté un diàleg permanent amb la Generalitat de Catalunya i la Regió d’Occitània, amb accions coordinades en matèria de salut, comunicacions, educació, i gestió de residus, entre d’altres.

Marsol també va fer esment a la importància de “garantir la qualitat de vida dels ciutadans amb serveis propers i de qualitat”. Durant la seva intervenció va remarcar els desafinaments d’Andorra en matèria d’habitatge, posant l’accent en la creació d’un parc públic de pisos de lloguer i en “experimentar un creixement sostingut i ser modèlics en matèria de sostenibilitat”.

La titular de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, va ser l’encarregada de clausurar les jornades, juntament amb la síndica d’Aran, Maria Vergés, i el president de l’associació del fòrum, Jesús Montoliu.

tracking