Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats
Landry Riba i Xavier Espot en una reunió informativa sobre l'acord d'associació.
Fernando GalindoEls bancs andorrans no podran operar a Europa fins que superin una auditoria del regulador de la UE i tenen fins a deu anys a partir de l’aplicació de l’acord d’associació per fer-ho. Aquest mateix requisit s'aplicaria també a asseguradores i gestores. Els bancs europeus, en canvi, podran operar des d’Andorra des del primer moment. Així s’especifica en el document que la Comissió Europea va enviar al Govern a principi de setmana anomenat Protocol de serveis financers i que marca la posició de Brussel·les pel que fa a la negociació de la lliure circulació de capitals. Es tracta d’un primer document a partir del qual han d’iniciar-se les negociacions d’aquest capítol i en el qual es detalla que els bancs, les asseguradores i les gestores del Principat tindran un termini de 10 anys per adaptar-se a la normativa europea, segons ha pogut saber el Diari. Al llarg d'aquest període, hauran de sotmetre’s a una auditoria per saber si reben l’homologació.
En el mateix document, la Unió Europea deixa clar que Andorra no tindrà accés a la liquiditat del Banc Central Europeu (BCE). El text també apunta la pèrdua d’autonomia del supervisor financer andorrà, ja que les seves decisions quedaran supeditades a la posició del regulador europeu.
Aquests són alguns dels aspectes que marca el punt de partida de la Comissió Europea sobre la lliure circulació de capitals i que el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, volen anunciar dilluns de la setmana que ve en una roda de premsa, segons va informar ahir el màxim representant de l’executiu. Tot i no entrar en detalls, Espot sí que va manifestar que es tracta d’un document “dur”, però va remarcar que és un text “inicial” i “subjecte a negociació”. En aquest sentit, va indicar que “hi ha sis punts que cal renegociar”, i va precisar que alguns són “innacceptables” sense revelar, però, a quins es referia.
El líder demòcrata va fer les declaracions en una trobada telemàtica des de Nova York, on es troba en el marc de la participació a la 78a Assemblea General de les Nacions Unides. Espot va explicar que tant ell com la ministra d’Exteriors, Imma Tor, s’han reunit amb diversos dirigents polítics per demanar el seu suport en l’acord d’associació, i va assegurar que tots s’hi van mostrar favorables i que veuen amb “bons ulls l’acostament” a Europa i la necessitat de mantenir les especificitats.
Pronte Andorra sera una pedania de la provincia de Lleida, Mertixell es convertira en una Mezquita, l'escudella deixara de portar porc per no ofendre a ningu i tindreu un munt de ma d'obra de la que arriba en cayucos desitjant treballar....
Els que dieu que li foten als bancs sou els que mas patireu la nova realitat....
Economista col·legiat va dir..
Si Europa no ens convé com dius, pot ser que ens carreguem tots els acords actuals, ens inventem una moneda que podríem anomenar "pesos andorrans de la república tabaquera d'Andorra", prohibim els sistemes educatius (que ens donen gratuïts) i els serveis postals estrangers, els impedim que ens venguin energia, i de passada tanquem les fronteres amb aquests indesitjables de la Unió Europea que ens envolten i ofeguen... Bé pensant-ho millor, pot ser sí que ens convé Europa atès que per exemple a Liechtenstein no li va tant malament tenir un acord amb la EU en tant que membre de l'EEA i de l'EFTA
Mira si són dolents que ni a Europa els volen.
Respondre
Més drets i millors condicionea, FORA EL MONOPOLI ANDORRÀ va dir..
Per començar una part de la població treballa directa o indirectament per aquests bancs (empleats, neteja, electricistes, restauracio, informatics,…). Per altra banda, jo també soc favorable a que entrin bancs extrangers per augmentar la competencia i que el ciutadà tingui millors condicions. Pero que entrin bancs i hagin de registrarse com a empresa a Andorra i hagin d'obrir aqui les oficines com s'ha fet amb sabadell fins fa poc per exemple, es completament diferent al que està exigint la UE. Si això tira endavant els bancs podran operar a andorra sense haver de obrir oficines al pais, es a dir desplaçaran els bancs del pais i no generarant places de treball. Enviar el 20% del pais al atur no es massa bona idea… per últim no sé quina imatge dels bancs espanyols tens, perquè ni pagiuen interesos, ninofereixen millors hipoteques ni prestecs generosos als petits autonoms.
Carles va dir..
Ja t'has cansat de contar mentides?...ai deu meu..
Carles va dir..
Bancs de fora no en vindrà ni un, vindran només oficines de tots els bancs com a La Seu, en el cas de La Caixa (per exemple) tindrem la Central a Tàrrega com ara a La Seu.
Referent a les companyies d'assegurances no canviarà pràcticament res, excepte una o dos, ja ara, totes tenen la majoria d'accions de fora.
Amb la UE molts preus baixaran de cop va dir..
Tindràs la competència i els preus baixos dels Pallars, fantàstic!!!
Si venen bancs de fora els ciutadans tindrem millors condicions, menys comissions, interessos més alts pels estalvis i més baixos pels crèdits i hipoteques, així com millor atenció i assessorament i segurament gestors més competents.
Respondre
Xavier va dir..
PRIMER US QUEIXEU DE QUE AQUEST ACORD NO BENEFICIE NINGU MES QUE ELS BANCS, ARA QUE SURT AQUESTA NOTICIA SEGUIU SENSE ESTAR CONTENTS COLLONS!!!! QUE VOLEU?
Fi a la dictadura bancaría de 3 families
Respondre