Acord d'associació

Mònaco suspèn la negociació de l'acord amb la UE

La decisió s'ha pres després d'una "reunió decisiva" amb el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič

Isabelle Berro-Amadei i Maroš Šefčovič en la reunió on Mònaco ha anunciat la suspensió de les negociacionsGM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònaco ha suspès les negociacions amb la Unió Europea, segons ha informat el govern del país monegasc aquest matí en un comunicat de premsa. La decisió s'ha pres després d'una "reunió decisiva" entre el vicepresident executiu de la Comissió Europea,MarošŠefčovič, i la delegació de Mònaco, on s'ha establert la "impossibilitat de conciliar lesdemandesde la UE amb les línies vermelles establertes per Mònaco". D'aquesta manera,les dues parts han acordat que no es compleixen les condicions dins de l'actual mandat de la UE per tancar un acord i han acordat suspendre les negociacions. Tot i això, el governmonegascconfirma la seva voluntat de continuar el diàleg i "reflexionar amb la UE sobre les maneres d'enfortir aquesta relació".

Les negociacions per un acord d'associació entre el Principat de Mònaco i la UE van començar el 2015. La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, ha assegurat que aquest fet no tindrà afectació per Andorra.

tracking