Comunals el 17 de desembre

El Govern ha anunciat la data dels comicis després de la reunió del consell de ministres

Una urna de votació de les passades eleccions comunals.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les eleccions comunals seran el diumenge 17 de desembre, segons ha anunciat el Govern després de la reunió del consell de ministres d'aquest matí. La decisió ha estat adoptada de manera consensuada per l'executiu i els cònsols majors en la reunió que han mantingut avui, segons ha assegurat el ministre Portaveu, Guillem Casal.,

El cap de Govern havia manifestat que preferia celebrar les eleccions el 3 de desembre per evitar que la campanya electoral coincideixi amb el pont de la Puríssima, que a Andorra serà de tres dies festius i a Espanya de cinc, i Casal ha indicat que el fet que hi hagi un pont pel mig no ha de tenir cap afectació perquè ja va passar en les generals de l'abril.Alguns comuns consideraven que la millor data per als comicis era el 17 de desembre perquè si es feien el 3 de desembre les corporacions estarien gairebé un mes al comú sense fer gaire feina ni poder adoptar decisions fins que arribi el relleu dels integrants del comú a finals de desembre. Una inactivitat que serà més important en els casos en els quals les actuals majories hagin perdut.

La convocatòria oficial dels comicis s'haurà de publicar entre els 30 i els 40 dies hàbils anteriors a la data de les eleccions i en el mateix decret es fixarà el calendari de la campanya. La normativa estableix que no podrà ser inferior a deu dies naturals ni superior a quinze dies naturals.

Les eleccions portaran un canvi de cònsol major segur a Ordino on Josep Àngel Mortés no pot tornar-se a presentar en haver completat ja els dos mandats que permet la llei. I també a Canillo, perquè Francesc Camp va anunciar ahir que no optarà a la reelecció com a màxim mandatari parroquial després d'estar 12 anys en primera línia política. La resta de cònsols majors podrien tornar-se a presentar per repetir en el càrrec. Laura Mas a Encamp, Olga Molné a la Massana, David Astrié a Andorra la Vella, Josep Majoral a Sant Julià de Lòria i Rosa Gili a Escaldes.

tracking