Govern

Espot afirma que no s'ha sentit mai discriminat per ser gai

El cap de Govern es mostra "encantat" que declarar la seva orientació sexual pugui servir a joves que es troben en una situació difícil per aquest motiu

Xavier Espot en l'entrevista a RNA aquest matí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Jo soc gai i no me n'he amagat mai", ha assegurat aquest matí Xavier Espot en una entrevista al programa Avui serà un bon dia de Ràdio Nacional i que no ha patit cap discriminació per aquest motiu. El cap de Govern ha assegurat que no havia fet pública la seva orientació sexual perquè és una pregunta que no li havien fet mai i "no tinc perquè manifestar-ho en el sentit que això no defineix la totalitat de la meva persona i encara menys de la meva persona política". I ha assenyalat en resposta a Gabriel Fernández que si d'altres persones que han tingut responsabilitats al país no han fet públic que són homosexuals "potser és perquè ningú s'ha atrevit a demanar-li" i també perquè fa anys la persona no ho hauria pogut dir amb la mateixa naturalitat que ell ho ha fet avui. Espot ha recalcat que "no ha de suposar cap inconvenient manifestar-ho" i si ha de servir per a "joves i adolescents que estan passant un moment difícil" per la seva orientació sexual "estic encantat perquè puguin veure que al final independentment de la seva condició o orientació sexual en aquest país pots prosperar i arribar a la més alta magistratura".

Xavier Espot ha remarcat que "mai no m'he sentit discriminat per la meva orientació sexual" i ha precisat que "no nego que qualsevol persona pugui haver-se sentit discriminada" per aquest motiu. El cap de Govern ha destacat que encara "no hem arribat a la plena igualtat de gènere ni d'orientació sexual" i per això s'han de promoure polítiques per aconseguir-les i "estar atents" perquè no hi hagi bullying a l'escola per això "perquè hi ha gent que veu l'homosexualitat com una anomalia".

La declaració sobre l'orientació sexual de Xavier Espot ha sorgit en l'entrevista amb Gabriel Fernández en parlar de si Andorra és un conservador. El cap de Govern ha comentat que "no especialment" i ha exposat el conjunt de lleis avançades respecte al que han fet altres països que s'han aprovat en les darreres legislatures sobre igualtat, igualtat de gènere, matrimoni homosexual o la que permet l'adopció per a les parelles del mateix sexe. Sobre aquest punt ha recordat que a països aparentement més liberals com França hi va haver una forta oposició.

Espot ha argumentat que Andorra té tret de país de muntanya que ha tingut una economia tancada durant anys i això ha definit el caràcter de la població però ha defensat que "és un país molt obert a la immigració i hi ha poques tendències de caràcter xenòfob".

tracking