rEPORTATGE

Els estranys crits a la nit

Les estranyes converses i els sorollosos actes sexuals són en la majoria de casos joves a OnlyFans que ofereixen continguts als seus subscriptors

Un ordinador i un telèfon mòbil amb OnlyFans.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa un temps, en algunes comunitats de veïns, una de les converses habituals entre els inquilins són els crits que se senten a la nit i que, òbviament, són causa de molèstia per als que dormen i han de treballar l’endemà. La gent es pregunta a què ve aquest xivarri que pot començar a les 12 de la nit i pot allargar-se fins a les dues de la matinada.

En alguns casos ho identifiquen amb crits de caire sexual i donen per suposat que alguna parella eleva massa el to, en altres casos s’assimilen a baralles o tenen un contingut incongruent i sense sentit. Algun cop hi ha intervingut la policia per demanar que cessin els sorolls, per dir-ho d’alguna manera.

Alguns veïns hi han trobat el desllorigador, altres encara viuen sota l’interrogant. Tot plegat té un nom de moda: OnlyFans. Es tracta d’una empresa que acull el que denominen creadors i cadascú decideix què ofereix. S’està implantant amb gran èxit i Andorra no n’és una excepció: joves que busquen en aquestes alternatives a les xarxes una manera de fer diners fàcils. I ja té ni més ni menys que més de tres milions de creadors i 240 milions d'usuaris.

La plataforma per a adults funciona sota un model de subscripció que permet als creadors obtenir diners fixant murs de pagament perquè els usuaris registrats puguin accedir al seu contingut, majoritàriament eròtic i de vegades pornogràfic. Onlyfans se’n queda un 20%, mentre que els creadors obtenen la resta (el 80%).

Les formes més populars per aconseguir diners a més de les subscripcions són missatgeria directa de pagament, propines i contingut prèmium per esdeveniments. Hi ha noies disponibles les 24 hores. Només cal seguir un perfil, clicar per subscriure-s’hi i pagar una mensualitat d'entre 5 i 15 dòlars per poder veure escenes sexuals.

Un propietari d’Encamp explica que el mes passat, a les 12 de la nit, va sentir crits d’auxili diverses vegades i una conversa que no s’entenia, però amb un to elevat. Va estar a punt de trucar a la policia, però després de cridar l’atenció a la noia que li impedia dormir, ella va tancar a la finestra. Cap a les dues de la matinada, suposadament a causa de la calor, va desvetllar-se pels diàlegs de la jove amb excés de decibels. Altres casos similars han tingut una connotació sexual; els veïns pensaven que provenien d’alguna parella en ple acte amorós.

La bogeria d’aquest fenomen és tal que una plataforma administra contingut basat a compartir imatges de peus, amb fins sexuals i fetitxistes.

tracking