XARXES SOCIALS

Convivencia Cívica Catalana demana que el castellà sigui cooficial al Principat

El comentari a les xarxes ha provocat la reacció de molts usuaris

Àngel Escolano RubioInstagram

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Polèmica a les xarxes socials una altra vegada per la utilització del català a Andorra. Ahir va ser l'alcaldessade Ripoll, Sílvia Orriols amb el comentari "Soc a Andorra. Al supermercat m'han atès en castellà. A l'hotel, en castellà. Al bar, en castellà. On són els andorrans?" i "Si no fos per la pissarra dels teulats, juraria que soc a Colòmbia", va publicar la política d'ultradreta.

Avui ens femressódel comentari que va publicar el passat dilluns l'advocat barceloní i president deConvivenciaCívica Catalana (una entitat que defensa la utilització del castellà a Catalunya), ÀngelEscolanoRubio. "Hablandocon dosamigosandorranoshemosllegadoa laconclusiónde queAndorranecesitaunauténticarebelióncívica. Andorranecesitaque elcastellanoseatambiéncooficialjuntoalcatalán.Eslonecesarioparareconocerla auténticarealidaddel país." El tuit ha arribat a un total de 28.100 reproduccions i ha rebut fins a 265 comentaris.

Els comentaris d'Escolanohan provocat furiai han generat multitud de reaccions per part de la població, entre els quals va respondre Cerni Cairat, persident de Concòrdia es va lamentar que "algunes personalitats no amaguen el seu deliri imperialista latent durant segles, d'assimilar Andorra. Mantinguem-nos lliures d'aquestes ingerències". D'altra banda, Anna EscuraAixàs, productora i redactora de Catalunya Ràdio, el va manar a callar amb un "Va, home, va. PROU. Per dirtonteriescom aquesta, digues-la davant del mirall. Que així algú et farà cas. No cal que les escriguis aquí".

tracking