Cultura

Rubio publica 'Pau de Gósol', l'estada de Picasso al Pirineu

La nova obra de l'escriptor de 'Morts, qui us ha mort' estarà disponible a partir d'aquest dimecres

Iñaki Rubio publica el 6 de setembre 'Pau de Gósol'Comanegra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iñaki Rubio publica dimecres 6 de setembre 'Pau de Gósol' (Comanegra), un llibre que relata el pas de Pablo Picasso pel Pirineu. L'escriptor assegura que aquest municipi de la comarca del Berguedà va canviar al pintor malagueny com a persona i va contribuir a "transformar la història de l'art", segons afirma en una entrevista publicadaavui per l'agència EFE.

Després de la publicació de 'Morts, qui us ha mort', Rubio explica que no tenia ganes d'encasellar-se en la crònica negra. L'interès per l'estada de Picasso a Gósol ve de lluny, ja que segons explica en la mateixa entrevista el 2008 ja havia anotat en una de les seves llibretes la possibilitat d'escriure sobre això i sobre el seu dibuix 'Pageses d'Andorra'. Tot i això, no ha estat fins aquests últims anys quan s'ha posat de ple en la vida i obra de Picasso, passant moltes hores al municipi. A més, Rubio també va poder accedir a l'ara tancada casa de Can Tampanada, on es va hostejar Picasso juntament amb la seva parella.

La nova obra de Rubio és un híbrid entre crònica i novel·la, i tot i que està escrit en català l'escriptor apunta que li agradaria que es traduís a altres idiomes.

tracking