justícia

Arxiven la causa sobre l'origen dels diners d'Oleguer Pujol

L’Audiència Nacional espanyola confirma l’aute de sobreseïment

Oleguer Pujol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou aute de l’Audiència Nacional espanyola confirma el sobreseïment de la causa oberta per investigar inversions d’Oleguer Pujol, una peça separada del cas relacionat amb la fortuna familiar, que pretenia aclarir l’origen del capital que el fill petit de l’expresident de la Generalitat va destinar a diverses operacions immobiliàries a través de Drago Capital, així com l’operativa relacionada amb les mateixes amb una presumpta trama de blanqueig de comissions.

El jutge Santiago Pedraz va dictar en primer terme el sobreseïment a mitjan juliol i l’ha ratificat després que la Fiscalia i l’advocacia de l’Estat, amb l’adhesió del partit Podem i la societat Grand Tibidabo, formulessin recurs adduint falta de motivació en l’aute. En el nou escrit el jutge es referma en la decisió apuntant que no s’ha practicat cap diligència que confirmi els fets presumptament delictius i que sense ni tan sols indicis provatoris l’única resolució que es pot prendre és la del sobreseïment.

La peça separada es va obrir el 2020 i el principal investigat era el menor dels Pujol. El jutge assenyala, a més, donant la raó a la defensa de l’afectat, que va regularitzar la seva situació amb la hisenda espanyola abans de ser declarat com a imputat i per tant procedeix l’arxivament en aquest sentit, així com considerar els fons dipositats a Andorra com a prescrits.

tracking