justícia

L'Audiència espanyola arxiva la causa contra Oleguer Pujol

Se l’investigava per blanqueig en una gran operació immobiliària

Oleguer Pujol, el fill petit de l'expresident.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola Santiago Pedraz ha arxivat la investigació contra el fill petit de Jordi Pujol, Oleguer. Les diligències formen part de la macrocausa que s’instrueix contra els Pujol, i en aquest cas concret s’investigava el fill petit i el seu soci Luis Iglesias per presumpte blanqueig en una gran operació immobiliària a través de la societat Drago Capital.

L’instructor afirma que les diligències s’arxiven provisionalment perquè d’allò investigat fins ara “no resulta degudament justificada la perpetració de cap delicte”. Els indicis subministrats per obrir la causa, afegeix, “van ser simples sospites, no aptes per seguir un procediment penal”.

El petit dels Pujol segueix investigat encara, al costat de la resta de germans i del pare, en la causa pels comptes a Andorra.

L’any 2021 Pedraz ja havia arxivat la part que afectava el soci d’Oleguer Pujol, en considerar que no estava prou justificada la participació de Luis Iglesias en els fets.

La investigació es va obrir per determinar si s’havien blanquejat diners procedents de l’estranger amb operacions immobiliàries. El procés judicial es va iniciar per una querella del 2 de setembre del 2014 dels partits Podem i Guanyem contra tota la família Pujol. El jutge va desestimar fer noves actuacions contra Jordi Pujol Ferrusola perquè ja tenia un altre procediment obert.

tracking